В Албании состоится заседание Совета министров обороны стран Юго-Восточной Европы

26.09.2006, 12:16

Украинская делегация во главе с министром обороны Украины Анатолием Гриценко примет участие в заседании Совета министров обороны стран Юго-Восточной Европы. (укр.)

27 вересня у столиці Албанії Тирані проходитиме засідання Ради міністрів оборони країн Південно-Східної Європи (Southeastern European Defense Ministerial - SEDM).

Для участі у цьому представницькому форумі сьогодні, 26 вересня, до Албанії відбуває українська військова делегація на чолі з Міністром оборони України Анатолієм Гриценком.

У роботі конференції візьмуть участь керівники військових відомств Італії, Греції, Туреччини, України, Албанії, Болгарії, Румунії, Словенії, Македонії, Хорватії і США. У якості гостей запрошено міністрів оборони Сербії і Чорногорії та Боснії і Герцеговини, у якості спостерігача - керівника оборонного відомства Молдови.

Перед початком пленарного засідання заплановано двосторонню зустріч Міністра оборони України Анатолія Гриценка з Міністром оборони США паном Дональдом Рамсфельдом.

Під час пленарних засідань керівники військових відомств країн-членів ПСЄ обговорюватимуть нагальні проблеми безпеки в регіоні, миротворчу діяльність, питання військового співробітництва. Зокрема, заплановано підбити підсумки діяльності Багатонаціональних миротворчих сил ПСЄ в операції у Афганістані, питання підтримки країнами Ради міністрів оборони ПСЄ - членами НАТО країн - не членів НАТО стосовно набуття у майбутньому членства в Альянсі, а також надання Республіці Сербія, Республіці Чорногорія та Боснії і Герцеговині статусу спостерігачів у Ради міністрів оборони країн ПСЄ.

Раду міністрів оборони країн Південно-Східної Європи було створено у 1996 році з метою підтримання миру і стабільності в регіоні, а також як зв'язуючу ланку з євроатлантичними організаціями, зокрема НАТО.

Україну було прийнято до Ради міністрів оборони країн ПСЄ 6 грудня 2005 року під час проведення 10-ї щорічної конференції міністрів оборони країн Південно-Східної Європи, яка проходила у Вашингтоні.

На сьогодні до Ради міністрів оборони країн ПСЄ входять Італія, Греція, Туреччина, Албанія, Болгарія, Румунія, Словенія, Македонія, Хорватія, Україна і США.

Цього року в Раді міністрів оборони країн ПСЄ головує заступник міністра оборони Албанії Бесник Барай.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також