ОАО "КРЕДОБАНК" начинает внедрение системы ARIS

04.09.2006, 16:30

ОАО "КРЕДОБАНК" начинает внедрение системы ARIS, которая позволит повысить качество продуктов, услуг и обслуживания клиентов. (укр.)

За сприяння та методологічної допомоги стратегічного інвестора PKO BP SA з вересня 2006 року ВАТ "КРЕДОБАНК" розпочинає впроваджувати систему ARIS (програмний інструментарій німецької компанії IDS Scheer), що дасть змогу банку завдяки передовим технологіям вийти на новий рівень роботи з бізнес-процесами, оптимізувати їх і підвищити ефективність, застосовуючи процесний підхід. У підсумку - КРЕДОБАНК підвищить якість продуктів, послуг та обслуговування клієнтів.

ARIS - це не лише велика кількість програмних засобів, але й методологія, яка надає широкі можливості для вдосконалення діяльності банку у різних сферах: розробки стратегії розвитку банку, здійснення опису, аналізу та оптимізації (ре-інжинірингу) бізнес-процесів, управління операційними ризиками, впровадження системи управління якістю, управління знаннями.

На початковому етапі проекту впровадження інструментарію ARIS у ВАТ "КРЕДОБАНК" планується:

- створити єдину базу знань банку про продукти, послуги та технології обслуговування клієнтів;

- здійснити опис та визначити ефективність основних бізнес-процесів банку та сформулювати напрямки та механізми їх оптимізації;

- забезпечити ефективне навчання працівників та уніфікувати виконання операцій у всій системі банку;

- здійснити впровадження механізму обрахунку собівартості та часу виконання бізнес-процесів;

- підготувати банк до впровадження автоматизованих систем класу ERP (планування використання ресурсів), CRM (управління взаємовідносинами з клієнтами) та Workflow (управління потоками робіт).

Результатом впровадження процесного підходу з використанням системи ARIS за рахунок оптимізації бізнес-процесів та підвищення якості стане:

- посилення відповідальності за кінцевий результат процесів;

- скорочення витрат банку;

- скорочення терміну розробки та впровадження продуктів та послуг;

- скорочення часу навчання працівників;

- скорочення часу тривалості процесів;

- прозорість та зрозумілість технологій;

- зниження витрат на неякісні продукти або відмова від неякісних банківських продуктів;

- формування зв'язку кожного працівника з системою стратегічних цілей банку;

- оперативний доступ та отримання змін по всій системі банку щодо актуальної інформації різних рівнів про банківські продукти, нормативні документи та бізнес-процеси (процедури, технології).

У перспективі ВАТ "КРЕДОБАНК", використовуючи досвід та підтримку стратегічного інвестора, буде розвивати цей напрямок та впроваджувати більш складні інструменти ARIS, які вже ефективно працюють у PKO BP SA.
По материалам пресс-центра ОАО "КРЕДОБАНК".

Читайте також

Читайте также