МИД Украины прокомментировал действия суда

10.01.2007, 11:58

Пресс-секретарь Министерства иностранных дел Украины прокомментировал решение Апелляционного суда г. Киева об удовлетворении апелляционной жалобы Верховной Рады Украины. (укр.)

4 січня ц. р. Апеляційний суд м. Київ розглянув апеляційну скаргу Верховної Ради України щодо відміни Ухвали Шевченківського районного суду м. Київ від 05.12.2006 про призупинення дії Постанови Верховною Радою України від 01.12.2006 413-V.

У зв'язку із перебуванням у цей час міністра закордонних справ України у відпустці та беручи до уваги, що предметом апеляційної скарги була обґрунтованість застосування Шевченківським районним судом м. Київ заходів забезпечення позову до Верховної Ради України, міністром закордонних справ України було подано клопотання про бажання надати суду особисті пояснення щодо необхідності зупинення дії Постанови Верховної Ради України від 01.12.2006 413-V та наслідків невжиття таких заходів. Однак суд відхилив це клопотання.

Такими діями Апеляційний суд м. Київ позбавив Б. І. Тарасюка права на участь у розгляді своєї справи в судовому засіданні та давати особисті пояснення по її суті, що свідчить про упередженість та необ'єктивність розгляду справи судом.

Крім того, в Ухвалі Апеляційного суду м. Київ від 20.12.2006 про відкриття апеляційного провадження у справі 22-3838а/06 не йшлося про Б. І. Тарасюка, як учасника процесу, а з незрозумілих причин було вказано іншу особу - Борисюка Бориса Івановича, яка не є стороною у справі.

У судовому засіданні представник Верховної Ради України заявив клопотання про необхідність відкладення розгляду справи з метою звернення до Конституційного Суду України для надання додаткової інформації, необхідної для об'єктивного розгляду справи. Однак з незрозумілих причин апеляційний суд і це клопотання відхилив, що черговий раз підтверджує упередженість та необ'єктивність розгляду справи Апеляційним судом.

Апеляційний суд м. Київ 04.01.2007, формально розглянувши апеляційну скаргу, відмінив Ухвалу Шевченківського районного суду м. Київ від 05.12.2006 про призупинення дії Постанови Верховною Радою України Про звільнення Тарасюка Б. І. з посади міністра закордонних справ України від 01.12.2006 413-V та направив справу на розгляд по суті до Шевченківського районного суду м. Київ.

Таким чином, остаточне рішення по цій судовій справі найближчим часом винесе Шевченківський районний суд м. Київ.

Незважаючи на таке рішення Апеляційного суду м. Київ, міністр закордонних справ України Тарасюк Борис Іванович, відповідно до Указу Президента України від 5 грудня 2006 року 1033/2006, продовжує виконувати свої посадові обов'язки.

Згідно з Постановою Верховної Ради України Про формування складу Кабінету Міністрів України від 4 серпня 2006 року 88-V, з відповідними змінами та доповненнями, міністр закордонних справ України Б. І. Тарасюк є членом Кабінету Міністрів України.

Крім того, у Постанові Верховної Ради України Про звільнення Тарасюка Б. І. з посади міністра закордонних справ України від 01.12.2006 413-V зазначено, що Борис Іванович Тарасюк продовжує виконувати посадові обов'язки міністра, відповідно до Указу Президента України від 5 грудня 2006 року 1033/2006.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также