Парламент сделал заявление по поводу ветирования Президентом закона о Кабмине

19.01.2007, 13:30

Правовых оснований для повторного применения Президентом Украины права вето к Закону Украины "О Кабинете Министров Украины" не существует, заявляет пресс-служба аппарата Верховной Рады Украины. (укр.)

Президент України Віктор Ющенко 18 січня повторно застосував право вето щодо Закону України "Про Кабінет Міністрів України" на підставі положень Конституції України та відповідно до рішення Конституційного Суду N 11-рп від 7 липня 1998 року. Про це глава держави сказав журналістам у заяві для преси.

Необхідно сказати, що зазначене рішення Конституційного Суду стосується виключно тих змін, які безпосередньо вносяться Верховною Радою України під час розгляду пропозицій Президента України до тексту закону, щодо якого застосовано право вето.

Зважаючи на те, що Верховна Рада України 12 січня 2007 року під час повторного розгляду Закону України "Про Кабінет Міністрів України" не внесла жодної зміни до тексту, який був прийнятий нею 21 грудня 2006 року і який був надісланий Президентом України 11 січня 2007 року разом зі своїми пропозиціями до Верховної Ради України, будь-яких правових підстав для повторного застосування Президентом України права вето не існує.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также