Банк "Хрещатик" предоставил "Тульчинке" 90 млн. грн. кредитных средств

18.10.2007, 13:23

ОАО КБ "Хрещатик", поддерживая развитие отечественной пищевой промышленности, открыл ООО "Тульчинский маслосырзавод" кредитную линию на сумму 90 млн. грн. (укр.)

Кредитну лінію відкрито терміном на 3 роки задля здійснення капітальних вкладень у нарощення виробничих потужностей та інші цілі.

- В особі банку "Хрещатик" ми знайшли партнера і однодумця, - коментує директор ТОВ "Тульчинський маслосирзавод" Ігор Полторак. - Це дало нам можливість отримати кредитну лінію на розвиток нашого заводу, придбання нового сучасного обладнання з метою розширення асортименту продукції та обсягів виробництва. Завдяки банку "Хрещатик" такі українські товаровиробники, як ми, й надалі розвиватимуться, тим самим втілюючи у життя стратегічну мету держави на внутрішньому і зовнішньому ринках.

Основні корпоративні позичальники банку "Хрещатик" - підприємства реального сектора економіки. Серед них - комунальні підприємства Києва та інших міст України, переробні підприємства, представники виробничого і житлового секторів будівництва, підземних тунелів та ліній метро, організації транспорту і зв'язку, великі заводи з виробництва медикаментів, підприємства торгівлі й сфери послуг. Одними з найбільших позичальників банку з агропромислового комплексу є столичні підприємства ЗАТ "Київмлин", АТ "Київхліб", ТОВ "Хліб Києва". У регіонах України за 2006 рік надано кредитів сільськогосподарським підприємствам Київської, Черкаської, Тернопільської, Херсонської, Миколаївської, Вінницької, Сумської, Львівської та інших областей загальною сумою понад 122,5 млн грн.

ТОВ "Тульчинський маслосирзавод" спеціалізується на виробництві масла, спредів, твердого сиру та казеїну. Сьогодні підприємство є найбільшим виробником масла та спредів в Україні та займає 45% цього ринку України.

Відкрите акціонерне товариство Комерційний банк "Хрещатик" зареєстровано у травні 1993 року. Здійснює свою діяльність відповідно до Статуту банку, чинного законодавства України та має повну ліцензію НБУ N 158 від 29.12.2001 на проведення банківських операцій на внутрішньому і міжнародному фінансових ринках. Уже сім років аудиторську перевірку фінансової діяльності банку за світовими стандартами здійснюють міжнародні аудиторські фірми, зокрема останні роки "Ernst&Young".

Міжнародним рейтинговим агентством Fitch Ratings банку присвоєні такі рейтинги: довгостроковий - на рівні "В-", короткостроковий - "В", індивідуальний - D/E, рейтинг підтримки - 5.

Рейтинговим агентством Moody's підвищено довгострокові рейтинги банку по депозитах у національній валюті та по депозитах в іноземній валюті з В3 до В2, а за національною шкалою підвищено рейтинг з рівня Baa1.ua до A3.ua. Також підтверджено рейтинг фінансової стійкості на рівні Е+ та короткостроковий рейтинг по депозитах - Not-Prime. Прогноз за всіма рейтингами стабільний.

Рейтинговим агентством ТОВ "Кредит-Рейтинг" підтверджено довгостроковий кредитний рейтинг банку на рівні "uaA" і підвищено прогноз до стабільного.

Мережа банку складається з 116 установ у Києві та інших регіонах України.

Основні фінансові показники станом на 01.10.2007: чисті активи - понад 4,282 млрд. грн., фінансовий результат з початку року - майже 32,7 млн. грн., кредитно-інвестиційний портфель - майже 3,626 млрд. грн., балансовий капітал - понад 664,4 млн. грн., у тому числі статутний капітал - 540 млн. грн.
По материалам пресс-релиза ОАО КБ "Хрещатик".

Читайте також

Читайте также