Состоялась встреча Виктора Януковича и Колина Пауэла

25.10.2007, 11:26

Премьер-министр Украины Виктор Янукович провел встречу с бывшим государственным секретарем США Колином Пауэлом, в ходе которой обсуждались вопросы украинско-американских отношений. (укр.)

Відкриваючи зустріч, Віктор Янукович відзначив прогрес у відносинах між Україною і США на міждержавному рівні. При цьому глава уряду вказав на важливість особистих стосунків між керівництвом країн. "Чим більше ми знаємо один одного, тим більше розуміємо", - сказав прем'єр-міністр.

Віктор Янукович також розповів Коліну Пауелу про зміни, які відбулися протягом трьох років, з моменту їхньої останньої зустрічі. Зокрема, глава Уряду повідомив, що в Україні будується нова модель управління державою - парламентсько-президентська. "Безумовно, ми розуміємо, що будь-яка реформа, зокрема політична, не здійснюється за один рік. Ця реформа має пройти, перш за все, через свідомість людей. Зараз для нас є першочерговим завданням побудова збалансованої демократичної системи влади", - підкреслив прем'єр-міністр.

В ході зустрічі Віктор Янукович наголосив на важливості вступу України до СОТ і проведенні структурних реформ для прискорення зростання економіки і залучення інвестицій. "Ми ухвалили всі необхідні закони для вступу до СОТ, залишилося врегулювати деякі незначні питання", - зазначив Віктор Янукович.

Колін Пауел відзначив розвиток економіки й укріплення демократії в Україні з часу свого останнього візиту до України у 2005 році. "Мене приємно вражає, що українська демократія розвивається, набуває рис зрілості. Мене вразили показники розвитку економіки".

Сторони також обговорили перспективи європейської та євроатлантичної інтеграції України та поглиблення українсько-американського діалогу.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також