Укртелеком и телеканал "Интер" запустят IP-телевидение

26.10.2007, 14:46

Крупнейший украинский оператор фиксированной связи - компания "Укртелеком" совместно с "Украинской независимой ТВ-корпорацией" (телеканал "Интер") намерены запустить услугу IP-телевидения, которая позволит клиентам услуг широкополосного доступа к Интернет смотреть телевизионные программы в Сети. (укр.)

ВАТ "Укртелеком" та АТЗТ "Українська незалежна ТВ-корпорація" телеканал "Інтер") презентують інноваційну послугу IP-телебачення під торговою маркою "U.tv". Це новий формат телебачення з унікальними можливостями для користувачів - десятки телевізійних каналів, віртуальний кінотеатр, електронна програма передач та багато інших сервісів, які будуть доступними клієнтам компанії по всій території країни. Насправді - це новий стиль життя, який дає змогу відчувати себе безпосереднім учасником подій. Інтерактивність послуги забезпечує можливість діалогу з навколишнім світом і по суті, екран телевізора стає вікном у віртуальний світ.

Чим відрізняється послуга "U.tv" від послуг кабельних операторів?

Новий формат телебачення дозволяє кожному створювати свій власний телеефір, обираючи що, коли і як дивитися! Користувач має можливість формувати власний пакет телевізійних каналів, вносити до нього зміни, обирати на власний смак програми з віртуального кінотеатру, де будуть представлені найпопулярніші фільми та різноманітні телепередачі. Загалом, планується транслювати десятки кращих телевізійних каналів України та Росії, найкращі світові телепродукти, в тому числі у форматі HDTV.

Також користувачі зможуть оцінити надзвичайно зручний сервіс IP-телебачення - електронну програму передач (EPG), яка завжди доступна на екрані.

Управляти сервісами U.tv можна, як за допомогою звичайного пульту дистанційного керування, так і на сайті самообслуговування.

Формувати пакет найкращих телеканалів, фільмів та програм для користувачів послуги U.tv буде медіагрупа телеканалу "Інтер" - лідера вітчизняного телевізійного ринку у сфері виробництва програм, фільмів та телеканалів.

Істотною перевагою є те, що користувачі отримують усі послуги (телефон, Інтернет, телебачення) від одного провайдера, відповідно і єдиний рахунок, а також користуватися єдиною службою підтримки.

У найближчому майбутньому клієнти послуги U.tv зможуть користуватися і такими сервісами як:

* відео за запитом (VOD) - обрання з відеотеки фільму або передачі для персонального перегляду в зручний для себе час; * віртуальний відеомагнітофон - можливість замовити запис фрагменту будь-якого каналу для подальшого його перегляду у зручний час; * телебачення останніх днів - функція замовлення будь-якої передачі, яка транслювалася на обраних каналах протягом кількох останніх днів; * пауза прямого ефіру - можливість у будь-який час зупинити на невеликий термін передачу чи фільм, які транслюється у прямому ефірі.

Послуга грунтується на можливостях існуючої інфраструктури Укртелекому, в якій вже реалізований швидкісний доступ до Інтернет по технології ADSL. Для підключення до послуги потрібно мати звичайну телефонну лінію Укртелекому. Абоненту встановлюється ADSL-модем та телевізійна приставка. Таким чином, клієнт може одночасно користуватися телефонним зв'язком, отримувати послуги доступу до Інтернет та послугу IP-телебачення.

Вже з грудня 2007 року Укртелеком розпочинає тестову експлуатацію послуги U.tv.
По материалам пресс-релиза АОЗТ "Укртелеком".

Читайте також