В Верховную Раду в 2007 году поступило более 56 тысяч обращений граждан

26.10.2007, 12:59

В Верховную Раду Украины на протяжении января-сентября 2007 года поступило более 56 тысяч обращений, заявлений и жалоб граждан. (укр.)

Це майже на 4 тисячі звернень більше, ніж за відповідний період минулого року.

Як повідомляє Відділ з питань звернень громадян апарату Верховної Ради України, у пропозиціях, заявах і скаргах громадян порушено близько 60 тисяч питань. Майже кожний третій відгук про роботу парламенту, уряду та органів влади стосувався проблем припинення роботи Верховної Ради України V скликання та дострокових парламентських виборів.

Як і раніше, значна частина звернень стосується проблем забезпечення законності та охорони правопорядку (майже 30% від їх загальної кількості); соціального захисту та пенсійного забезпечення (23,3%); підсумків роботи Верховної Ради України, Президента та уряду держави, діяльності народних депутатів України та органів влади (8,6%); житлового, комунального і шляхового господарства (6,9%); реформування економіки, ринкових відносин, підприємництва, приватизації, політики цін і податків (5,4%).

По допомогу до Верховної Ради України зверталися переважно соціально незахищені верстви населення. Зокрема, протягом січня - вересня цього року до парламенту надійшло понад 10 тисяч заяв і скарг від пенсіонерів, осіб похилого віку; більше 8 тисяч - інвалідів і ветеранів Великої Вітчизняної війни, учасників бойових дій; майже стільки ж - від інвалідів загального захворювання, ветеранів праці, багатодітних сімей та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

У січні вересні 2007 року до комітетів Верховної Ради України надійшло понад 12 тисяч пропозицій, заяв і скарг громадян. Це майже на 4,6 тисяч більше, ніж за відповідний період 2006 року. Найбільшу кількість звернень розглянуто в комітетах Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів (3092), з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією (1765), з питань правосуддя (1562), з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності (954), з питань економічної політики (904).

За цей період депутатськими фракціями у Верховній Раді України опрацьовано більше 6 тисяч пропозицій, заяв і скарг.

До керівництва парламенту звернулося понад 2,5 тисяч громадян, з них 1675 до Голови Верховної Ради України О. О. Мороза.

З початку року зберігається тенденція збільшення кількості відвідувачів, які звертаються до керівників комітетів, депутатських фракцій та народних депутатів України на особистому прийомі. Протягом січня вересня 2007 року у Верховної Раді України на таких прийомах побували 8907 осіб, що на 1059 більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Згідно з інформацією, наданою секретаріатами депутатських фракцій, упродовж січня вересня 2007 року до народних депутатів України, їх помічників- консультантів у виборчих округах звернулося майже 350 тисяч виборців, розглянуто близько 90 тисяч письмових звернень.

Структурними підрозділами апарату Верховної Ради України опрацьовано понад 35 тисяч пропозицій, заяв і скарг, що на 1565 більше, ніж за відповідний період минулого року. Їх переважна частина (майже 30 тисяч) розглянута у Відділі з питань звернень громадян. На особистому прийомі у Відділі побувало 4036 осіб, що на 544 більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Пропозиції, заяви і скарги громадян, що надходили до Верховної Ради України розглядалися згідно з чинним законодавством і надсилалися для вирішення порушених у них питань до відповідних органів державної влади, місцевого самоврядування, прокуратури, суду та систематично аналізувалися. Звернення, що містять пропозиції щодо вдосконалення законодавства, вивчалися в комітетах Верховної Ради України.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также