Состоялась встреча главы МИД Украины с Президентом России

08.10.2007, 11:40

5 октября министр иностранных дел Украины Арсений Яценюк, находясь в г. Душанбе для участия в заседании глав государств СНГ, провел встречу с Президентом Российской Федерации Владимиром Путиным. (укр.)

Міністр А. Яценюк повідомив співрозмовника про результати парламентських виборів в Україні та хід формування коаліції. У свою чергу, Президент РФ В. Путін заявив, що Росія готова буде співпрацювати з будь-яким легітимно призначеним урядом України.

У ході бесіди сторони обговорили також питання підготовки до проведення Комісії Ющенко-Путін та стан двостороннього українсько-російського співробітництва. Було підтверджено, що засідання Комісії відбудеться відразу після формування нового українського уряду.

Окрім цього, сторони обмінялися думками щодо основних завдань, які стоять на порядку денному діяльності СНД, зокрема у світлі схвалення на Душанбінському саміті Співдружності Концепції подальшого розвитку СНД та Плану основних заходів щодо її реалізації.

У той же день міністр А. Яценюк провів короткі зустрічі з Президентами Молдови, Білорусі, Грузії, Туркменістану, Узбекістану і Вірменії, у ході яких обговорив актуальні питання двостороннього співробітництва.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також