Янукович: Украинские политики должны искать пути к взаимопониманию

09.10.2007, 12:10

Премьер-министр Украины, лидер Партии регионов Виктор Янукович отметил, что сегодня украинские политики должны искать пути к взаимопониманию, строительству современного демократического государства. (укр.)

Про це Віктор Янукович заявив сьогодні, після зустрічі Президента України В. Ющенка з лідерами політичних партій, що пройшли до парламенту.

"Це тільки початок, сьогодні відбулась невеличка дискусія, яка мене в черговий раз переконала, в тому, що ми не повинні шукати ворогів, а повинні шукати чи партнерів, чи опонентів і будувати сучасну демократичну систему", - зазначив Віктор Янукович.

Прем'єр-міністр наголосив, що розпочинати переговори про створення парламентської коаліції можна тільки після оголошення офіційних результатів позачергових парламентських виборів.

"Без оголошення офіційних результатів виборів початок переговорів про формування коаліції неможливий. Потрібно дочекатися офіційного оголошення результатів - це по-перше. По-друге, п'ять днів відводиться на судові скарги. Лише після цього можна розпочинати процес створення коаліції, потім - фракцій в парламенті, і на цій основі - підписання коаліційної угоди", - сказав глава уряду.

Віктор Янукович підкреслив, що Партія регіонів як переможець виборчих перегонів готова взяти на себе відповідальність сформувати коаліцію. "Якщо ми будемо в коаліції, то прем'єрське крісло буде за Партією регіонів. Якщо так не станеться, то ми будемо в опозиції", - сказав прем'єр-міністр.

Водночас глава уряду наголосив на тому, що опозиція повинна мати достатньо важелів для контролю за владою.

Віктор Янукович також зазначив, що провів коротку зустріч з лідером БЮТ Ю. Тимошенко. "У нас відбулася коротка розмова, відбулася і публічна дискусія. Я вважаю, що ця дискусія триватиме якийсь час, і, врешті-решт, ми все ж таки порозуміємося з приводу того, як жити в нашій країні", - сказав Віктор Янукович.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также