Германия для Украины была и остается одним из основных политических и экономических партнеров

10.11.2007, 11:56

Министр экономики Украины Анатолий Кинах встретился с исполнительным директором "Дойче Банка" Петером Тильзом. (укр.)

Під час зустрічі керівник економічного відомства України наголосив, що Німеччина для України була і залишається одним із основних політичних та економічних партнерів.

"Ми налаштовані на налагодження плідного діалогу з німецькими компаніями та їхніми об'єднаннями, який би передбачав проведення регулярних зустрічей на всіх рівнях. Взаємний інтерес України та Німеччини повинен проявлятися у продовженні цілеспрямованої роботи над конкретними проектами", - висловив своє переконання міністр.

"У зв'язку із цим, - наголосив Анатолій Кінах, - ми надаємо великого значення співробітництву з такою потужною фінансовою інституцією, якою є "Дойче Банк", і сподіваємося на активізацію нашого співробітництва у банківському секторі".

В свою чергу представники Банку висловили бажання щодо відкриття філії "Дойче Банку" після вступу України до СОТ. Серед інших питань розглядалися також питання розвитку банківської системи Німеччини та України; проблеми та перспективи розвитку житлового іпотечного кредитування в Україні, а також підтримки малих та середніх підприємств в Україні та перспективи розвитку механізмів підтримки експортно-імпортних операцій в Україні. Особливу увагу було приділено питанням німецького досвіду в плані застосування вимог щодо відповідності нормам, стандартам та правилам корпоративної поведінки, розвитку мережі кредитних бюро в Україні та шляхів українсько-німецького співробітництва.

Німеччина, підкреслив Анатолій Кінах, продовжує утримувати перше місце серед країн світу за обсягом прямих іноземних інвестицій, вкладених в економіку України.

"Але ми, - зауважив міністр, - зацікавлені рухатися далі, готувати та реалізовувати нові інвестиційні проекти, залучаючи німецькі капітали та передові технології. "Ми маємо значні можливості, - відзначив Міністр економіки, - щодо поглиблення співпраці у сфері високих технологій, енергетиці, машинобудуванні, металургійній, вугільній промисловості, транспорті, розбудові інфраструктури, реалізації масштабних економічних проектів, в яких розраховуємо на активну участь "Дойче Банку"".

Міністр економіки привернув особливу увагу співрозмовників до того, що Україна зацікавлена у налагодженні ефективної співпраці з Німеччиною у сфері захисту довкілля та підготовці відповідного двостороннього документу про сприяння проектам, відповідно до Механізмів спільного впровадження Кіотського протоколу.

"Україна, - резюмував керівник економічного відомства, - вдячна німецькій стороні за активну підтримку і готовність й надалі підтримувати нашу державу у здійсненні структурних реформ економіки, вдосконаленні правових та організаційних умов ведення бізнесу, покращанні інвестиційного клімату".
По материалам пресс-релиза Министерства экономики Украины.

Читайте також