Состоялось заседание рабочей группы по подготовке заданий Верховной Рады

12.11.2007, 16:34

Сегодня, 12 ноября, в Верховной Раде Украины состоялось заседание Подготовительной депутатской группы по обработке предложений по организаций подготовки и проведению торжественного заседания, пленарных заседаний первой сессии Верховной Рады VІ созыва. (укр.)

У засіданні взяли участь представники всіх політичних сил, які будуть представлені у Верховній Раді України шостого скликання: - Партії регіонів, БЮТ, "Наша Україна-Народна самооборона", КПУ, Блоку Литвина. Вони делегували до складу Підготовчої депутатської групи 30 представників, по 1 від 15 обраних народних депутатів.

Вів засідання голова Верховної Ради України п'ятого скликання Олександр Мороз.

Члени Підготовчої депутатської групи мали розглянути питання про обрання голови, заступника голови, секретаря; визначити дату проведення урочистого засідання 1-ої сесії, утворення підгруп.

Дискусія розгорілася навколо питань про обрання керівництва Підготовчою депутатською групою та ухвалених на попередньому засіданні змін до Положення про Підготовчу депутатську групу. Зміни передбачають прийняття рішень простою більшістю від присутніх на засіданні. Проти таких змін виступили представники Партії регіонів. Вони пропонували скасувати внесення змін і тільки після цього приступити до розгляду першого питання про обрання голови, заступника голови і секретаря Підготовчої депутатської групи.

Некоректним визнав ухвалення таких змін голова Верховної Ради України п'ятого скликання Олександр Мороз, який поставив це питання на минулому засіданні на голосування (рішення було прийнято 16-ма голосами).

З такою пропозицією не погодилися представники блоків БЮТ і "Наша Україна-Народна самооборона".

Після обговорення на голосування було поставлено питання про обрання голови Підготовчої депутатської групи. На цю посаду було внесено дві кандидатури Романа Зварича від блоку "Наша Україна-Народна самооборона" і Адама Мартинюка від Комуністичної партії. У підсумку жодна з кандидатур не набрала необхідної кількості голосів для обрання.

Після цього у засіданні на пропозицію представників Партії регіонів було оголошено перерву.

Після закінчення перерви на засіданні головував перший заступник голови Верховної Ради України п'ятого скликання Адам Мартинюк.

На голосування знову було поставлено питання про обрання голови. За підсумками голосування кандидатури Р. Зварича і А. Мартинюка набрали однакову кількість голосів по 15.

Після ухвалення цього рішення у засіданні оголошено перерву до 13 листопада.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також