В Бишкеке устраняется последний барьер на пути в ВТО

12.11.2007, 11:57

Сегодня, 12 ноября, Бешкеке (Киргизская Республика) начались переговоры украинской делегации во главе с первым вице-премьер-министром, министром финансов Украины Николаем Азаровым с киргизской делегацией во главе с министром экономики и финансов КР Акилбеком Жапаровым относительно вступления Украины во Всемирную торговую организацию. (укр.)

З українського боку в переговорах також бере участь міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк.

Під час переговорів будуть розглянуті шляхи врегулювання фінансових претензій Киргизії до України, компромісне рішення щодо антидемпінгових заходів в Україні до електричних ламп походженням з Киргизії а також інші актуальні питання двосторонніх відносин. За результатами розгляду цих питань українська сторона пропонує парафувати двосторонній протокол щодо доступу на ринки товарів і послуг - останній для України протокол з країною - членом робочої групи зі вступу до СОТ.

"Мета нашого візиту - зняти всі невирішені питання, забути про непорозуміння і зрештою вийти на новий рівень економічного, культурного, наукового, гуманітарного співробітництва", - наголосив на початку переговорів перший віце-прем'єр-міністр України Микола Азаров.

У ході вступу до СОТ Україна завершила переговори і підписала двосторонні протоколи про доступ до ринків товарів і послуг з 49 країнами. Сьогодні успішно завершені переговори з В'єтнамом і консультації з Гватемалою.

У програмі візиту також зустріч керівництва української делегації з Президентом Киргизької республіки Курманбеком Бакієвим та зустріч міністрів закордонних справ України Арсенія Яценюка і Киргизької республіки Еднаном Карабаєвим.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також