В Киеве открылся форум по вопросам европейской безопасности

15.11.2007, 11:52

14 ноября состоялось открытие Киевского форума по безопасности, призванный стать международной интеллектуальной площадкой, в котором на регулярной основе представители разных государств и независимые эксперты будут обмениваться мнениями по вопросам европейской безопасности. (укр.)

Вперше подібного роду інституція започатковує свою діяльність саме у Києві з ініціативи Міністерства закордонних справ України та Фонду Відкрий Україну.

Темою першої конференції, яка проходитиме в Києві 14-15 листопада 2007 р. у рамках Київського безпекового форуму, обрано одне з найбільш актуальних питань - врегулювання заморожених конфліктів в контексті безпеки та стабільності Чорноморського регіону.

З вітальним словом до учасників звернувся міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк. Глава українського зовнішньополітичного відомства підкреслив, що, проводячи цю конференцію у Києві, Україна підтверджує свою роль як регіонального лідера і донора глобальної і європейської безпеки.

А. Яценюк також зазначив, що Україна зацікавлена в тому, щоб мати сильних, стабільних і демократичних сусідів.

У конференції беруть участь понад 250 учасників, серед яких офіційні представники держав Чорноморського регіону, ЄС та США, а також 30 міжнародних експертів з 22 країн.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також