Укртелеком начал второй этап работ по развертыванию сети WCDMA 3G/HSDPA

23.11.2007, 15:26

ОАО "Укртелеком" и компания ООО "Нокиа Украина" начали второй этап работ по развертыванию первой в Украине сети WCDMA 3G/HSDPA на базе решений Nokia Siemens Networks (NSN). (укр.)

ВАТ "Укртелеком" та компанія ТОВ "Нокіа Україна" розпочали другий етап робіт з розгортання першої в Україні мережі WCDMA 3G/HSDPA на базі обладнання "Nokia Siemens Networks" для забезпечення користувачів мобільного зв.язку нового стандарту якісними інноваційними послугами. Роботи проводяться згідно з договором між компаніями, підписаного у жовтні минулого року.

У рамках договору успішно завершено перший етап розгортання мережі у шести великих містах України . Київ, Харків, Дніпропетровськ, Донецьк, Одеса та Львів. Мережа побудована у відповідності з ліцензійними умовами і працює за технологією IMT-2000 CDMA (UMTS/WCDMA). При її створенні були використані рішення компанії Nokia Siemens Networks, включаючи опорну мережу пакетної комутації та комутації каналів (Circuit and Packet Switching Core) та мережу радіодоступу (Radio Access Network).

Як відомо, 1 листопада 2007 року ВАТ "Укртелеком" розпочав продаж послуг мобільного зв.язку нового покоління під торговою маркою Utel.

Стандарт UMTS/WCDMA дозволяє абонентам Utel отримувати всі послуги нового стандарту мобільного зв.язку, зокрема, і принципово нові послуги, відеодзвінок, мультимедійні ролики, відеопошту, високошвидкісний доступ до мережі Інтернет.

Другий етап робіт передбачає впродовж цього та 2008 року розгортання мережі радіодоступу в усіх інших обласних центрах та в ряді інших населених пунктів України.
По материалам пресс-релиза ОАО "Укртелеком".

Читайте також