ДК “Укртрансгаз” ввела в эксплуатацию новый компрессорный цех на ПХГ “Опары”

14.12.2007, 14:36

Сегодня, 14 декабря, ДК “Укртрансгаз” ввела в эксплуатацию новый компрессорный цех на ПХГ “Опары”, которое находится возле г. Дрогобыч. (укр.)

Сьогодні управління магістральних газопроводів “Львівтрансгаз” ДК “Укртрансгаз” ввело в експлуатацію новий компресорний цех на дожимній компресорній станції підземного сховища газу “Опари”, яке розташоване поблизу м. Дрогобич (Львівська обл.). У відкритті цеху взяли участь голова Ради директорів ДК “Укртрансгаз” Ярослав Марчук, представники НАК “Нафтогаз України”, керівники області.

В цеху встановлено 4 газоперекачувальні агрегати ГПА-Ц-6,3 МВт виробництва СМНПО ім. Фрунзе оснащені газотурбінними двигунами Д-336-2 виробництва ВАТ “Мотор Січ” загальною потужністю 25,2 МВт. Введення цеху в експлуатацію дозволить значно покращити техніко-економічні показники роботи ПСГ та експлуатувати його з проектним об’ємом.

Будівництво цеху здійснено за власні кошти ДК “Укртрансгаз”. Його вартість склала близько 348 млн. грн. Будівельно-монтажні роботи виконали філії ДК “Укртрансгаз” – БМФ “Укргазпромбуд” та ВРТП “Укргазенергосервіс”.
Цех введено в експлуатацію з метою заміни морально та фізично застарілого обладнання на сучасне. Так, два діючі компресорні цехи ДКС “Опари”, оснащені газомотокомпресорами МК-8 виробництва Росії, які були побудовані ще в 1980 році. Відповідно до затвердженого плану впровадження нової техніки ДК “Уктрансгаз” веде роботу з модернізації газотранспортної системи України на основі новітніх технічних рішень для забезпечення надійного та безпечного транспортування газу споживачам України та до країн Європи.

Опарське ПСГ, яке введене в експлуатацію у 1979 році, входить до складу Західного комплексу ПСГ України. ПСГ розташоване в районі проходження важливих експортних магістральних газопроводів “Союз”, Уренгой-Помари-Ужгород, “Прогрес”, Івацевичі-Долина та є гарантом надійності транзиту природного газу в європейські країни. Активна ємність сховища – близько 2 млрд. куб. м.
Инф. пресс-службы ДК “Укртрансгаз”.





Читайте також

Читайте также