Украина и Европейская Комиссия согласовали детали бюджетной поддержки

17.12.2007, 11:17
Украина и Европейская Комиссия согласовали детали бюджетной поддержки
в рамках реализации Национальной Программы Действий для Украины в форме программы поддержки энергетической политики. (укр.)

13 грудня, заступник міністра палива та енергетики Володимир Макуха провів робочу зустріч з керівником групи з енергетичних питань, генеральним директором з питань зовнішніх зв’язків Європейської Комісії паном Фаурозі Бенсарсою, під час якої сторони остаточно узгодили практичні деталі виплати бюджетної підтримки в рамках реалізації Національної Програми Дій для України, у формі програми підтримки енергетичної політики.

Українська сторона в робочому порядку розпочне розробку пропозицій щодо проектів по залученню коштів та визначить механізми їх розподілу.

Також під час зустрічі сторони торкались питання організації конференції донорів з реабілітації української нафто- та газотранспортної системи, що передбачено Другим звітом щодо виконання Енергетичного Меморандуму про Порозуміння.

У відповідності до положень ЄІДП 2007 року (Європейський Інструмент Добросусідства та Партнерства) Національної Програми Дій для України, енергетичний компонент буде впроваджуватись у формі програми підтримки політики в даному секторі (включаючи бюджетну підтримку сектору), за умови виконання всіх передумов у даній галузі.

Надання такої допомоги буде пов'язано із виконанням контрольних точок в контексті положень енергетичного компоненту Плану Дій ЄС-Україна. Із загального бюджету Національної Програми Дій ЄІДП 2007 року для України, в 142 мільйони ЄВРО, обсяг допомоги, пов'язаної із енергетичним сектором, становитиме 87 мільйонів ЄВРО, який буде виплачений двома траншами.
Инф. Министерства топлива и енергетики Украины.


Читайте також

Читайте также