ДК "Газ Украины" ограничит поставки газа в регионы с наибольшей задолженостью

18.12.2007, 16:03
ДК "Газ Украины" с 20 декабря существенно ограничит поставки природного газа в регионы с наибольшей задолженостью. (укр.)

ДК "Газ України" жорстко обмежить постачання газу підприємствам ТКЕ-боржникам, рівень розрахунків яких станом на 20 грудня буде меншим за 80%. Станом на 17 грудня рівень розрахунків 25 підприємств ТКЕ, що найгірше розраховувалися з ДК "Газ України" за спожите у 2007 році паливо, становить від 1 до 68%, що унеможливлює стабільне газопостачання у зазначені регіони для виробництва тепла і гарячої води.

ДК "Газ України" підкреслює, що для забезпечення газопостачання підприємств ТКЕ НАК "Нафтогаз України" закуповує дороге паливо за кордоном. Для стабільного газопостачання Компанія мусить мати відповідні фінансові ресурси, джерелом яких є саме розрахунки ТКЕ за спожитий газ. Нинішня ситуація не дає Компанії змогу закупити необхідні обсяги палива для задоволення потреб всіх споживачів України. Тому ДК "Газ України" обмежуватиме у першу чергу найзлісніших боржників.

Поточна заборгованість 25 найзлісніших боржників перед ДК "Газ України" за спожитий у 2007 році природний газ сягнула майже 137 млн. грн. Незважаючи на численні звернення Компанії до керівництва зазначених підприємств ТКЕ, обласних державних адміністрацій і мерів міст, можна констатувати повну бездіяльність відповідальних посадових осіб за стан розрахунків у регіонах та їх небажання сумлінно виконувати договірні умови. За таких умов ДК "Газ України" змушена виділяти обсяги природного газу виключно на потреби соціальної інфраструктури (лікарні, пологові будинки, школи, дитячі садки). З вини місцевих керівників все інше населення зазначених регіонів ризикує залишитися напередодні новорічних та різдвяних свят без тепла та гарячої води.

Керівники підприємств ТКЕ, місцевих влад та обласних адміністрацій чудово розуміють причини обмеження газопостачання та його наслідки для населення. Втім, заради наживи вони свідомо йдуть на порушення законодавства та укладених угод. Саме цим особам мають бути вдячні мешканці населених пунктів, в яких у розпал холодів опалювальний сезон може бути припинено. Адже окрім професійних обов’язків ст.13 Закону України "Про теплопостачання" покладає відповідальність за стабільне постачання тепла та гарячої води саме на них.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".


Читайте також

Читайте также