Гриценко передал дела Еханурову

19.12.2007, 13:13
Сегодня, 19 декабря, в Киеве состоялось совещание с руководящим составом Министерства обороны и Вооруженных Сил Украины при участии бывшего главы Военного ведомства Анатолия Гриценко и новоназначенного министра обороны Украины Юрия Еханурова. (укр.)

Оцінюючи період свого перебування на посаді керівника вітчизняного оборонного відомства, Анатолій Гриценко зазначив, що для нього цей час був роками найбільш напруженої, концентрованої і цікавої роботи, яка дала багато позитивних результатів.

Зокрема, за словами Анатолія Гриценка, ще у 2005 році Міністерство оборони було першим серед органів виконавчої влади, яке розробило середньострокову програму розвитку.

- Ми відпрацювали програму переходу армії на контрактну основу, програму Сил спеціальних операцій. Ми домоглися того, що кожна бойова військова частина знає, до чого вона готується. Військові навчання останні два роки проводяться з урахуванням абсолютно адекватних загроз, які можуть виникнути, - підкреслив Анатолій Гриценко.

Як він наголосив, Міністерство оборони на сьогодні є фактично системоутворюючим для внутрішнього ринку озброєнь. Він додав, що останнім часом на озброєння Збройних Сил України наказом міністра оборони прийняті 93 одиниці озброєння.

- Через такі проекти як "корвет", багатофункціональний ракетний комплекс, через модернізацію літаків та вертольотів об'єднуються десятки підприємств в Україні, що є умовою для створення нових робочих місць, - констатував Анатолій Гриценко.

Говорячи про подальшу свою роботу, колишній глава оборонного відомства наголосив, що працюватиме у Верховній Раді України і через механізми нормативно-законодавчого забезпечення, формування Державного бюджету сприятиме максимальному збереженню позитивних тенденцій, яких вдалося досягнути українському оборонному відомству.

На завершення свого виступу Анатолій Гриценко подякував присутнім генералам і офіцерам, працівникам та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Зі свого боку, новопризначений міністр оборони України Юрій Єхануров висловив слова вдячності Анатолію Гриценку за попередню проведену роботу.

- Діяльність Міністерства оборони України є добрим прикладом у порівнянні з іншими міністерствами, - зазначив Юрій Єхануров.

Говорячи про подальшу діяльність на посаді глави оборонного відомства, він в першу чергу підкреслив, що є професійним управлінцем і не допустить різких рухів та змін у діяльності Міністерства оборони України.

- Основна робота буде для тих, хто зайнятий бюджетом, - наголосив Юрій Єхануров.

На завершення свого виступу новий глава українського оборонного відомства Юрій Єхануров поінформував про те, що найближчим часом планує зустрітися із заступниками міністра оборони та начальником Генерального штабу - Головнокомандувачем Збройних Сил України.

- Я зроблю все можливе для того, щоб забезпечити нормальний ритм роботи Міністерства оборони України, - зазначив глава українського оборонного відомства Юрій Єхануров.
Инф. Министерства обороны Украины.

Читайте також