Новое правительство определило свои приоритеты

20.12.2007, 13:38
Важнейшим вопросом, решение которого затягивалось из-за политического кризиса, Премьер-министр Украины Юлия Тимошенко назвала принятие Государственного бюджета Украины на 2008 год. (укр.)

Планується вже найближчим часом, не пізніше ніж за тиждень представити проект нового Державного бюджету, що зможе визначити пріоритети, задля яких варто сконцентрувати фінанси країни.

Прем'єр-міністр також окреслила решту найголовніших завдань на найближчу перспективу. Це, зокрема, робота над Програмою діяльності уряду "Український прорив". За словами прем'єр-міністра, цей документ відображає всі зобов'язання, які демократична команда брала перед суспільством під час
виборчих кампаній. Сьогодні уряд започатковує доопрацювання Програми, планується залучити до цього процесу і міністерства, і всі без винятку фракції Верховної Ради. У новому році після врахування зауважень та пропозицій до Програми уряд планує вийти на її затвердження.

Крім цього, кожне міністерство має визначити п'ять першочергових питань, вирішення яких, власне, і стане на даному етапі провідною метою уряду. На цьому пункті урядовці зупинилися більш детально. Планується, що буде розроблено графік спільної роботи міністерств і прем'єр-міністра для того,
щоби затвердити вибрані напрями і підпорядкувати всю роботу нового уряду - від бюджету до законопроектів - саме цим пріоритетам.

Передбачено також провести аудит і проаналізувати стан справ, залишений попереднім складом уряду. Буде перевірено схеми, порядок, доцільність та ефективність витрачених бюджетних коштів. "Це той крок, який робиться в кожній країні при зміні влади. Я хотіла б, щоб ми на рівні кожного міністерства теж зробили його." - зазначила Юлія Тимошенко.

Ще одним важливим завданням, до виконання якого приступили члени уряду, стали першочергові кадрові призначення. Так, Кабінет Міністрів призначив Миколу Сивульського керівником Головного контрольно-ревізійного управління, а Михайла Лівінського керівником апарату прем'єр-міністра України.
Инф. Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также