Госинвестиций компенсировало проценты по кредитам на сумму 144,5 млн. грн.

25.12.2007, 13:34
В 2007 году Государственное агентство Украины по инвестициям и инновациям по программе удешевления кредитов профинансировало 19 проектов на общую сумму 144,5 млн. грн. (укр.)

Ці кошти були передбачені у держбюджеті для компенсації суб'єктам підприємницької діяльності відсотків, сплачених у 2007 році за користування кредитами для фінансування інноваційних та інвестиційних проектів.

Протягом року конкурсна комісія розглянула понад 40 проектів, 19 з яких були визнані переможцями. Зокрема, 38 млн. грн. на компенсацію відсотків за кредитами отримав проект з реконструкції і модернізації технологічних процесів та виробничих потужностей, який впроваджує ВАТ "Енергомашспецсталь" (м. Краматорськ, Донецька обл.). 30,5 млн. грн. отримало ВАТ "Іллічівський олійножировий комбінат" (м. Іллічівськ, Одеська обл.) для здешевлення кредитів на фінансування проекту будівництва другої черги комбінату. 15,6 млн. грн. отримало ЗАТ "ВЕСТА-Дніпро" (м. Дніпропетровськ) на реалізацію проекту з розробки та впровадження новітніх автономних інтегрованих систем електропостачання з використанням сонячних енергетичних систем, вітроенергоустановок та енергонакопичувачів. 12,7 млн. грн. отримало ТОВ "Газотрон-Люкс" (м. Рівне) для проекту з розробки технологій виготовлення та організації промислового випуску високоефективних енергозберігаючих компактних люмінесцентних ламп. Ще 8,5 млн. грн.. було надано для проекту з впровадження енергозберігаючих технологій ("сухий" спосіб виробництва цементу) на ВАТ "Івано-
Франківськцемент (с. Ямниця, Івано-Франківська обл.).

Серед переможців конкурсного відбору - чотири проекти, що реалізуються у галузі харчової промисловості. По три проекти підтримано у галузях виробництва електричного, електронного та оптичного устаткування, а також металургійного виробництва та виробництва готових металевих виробів. Фінансову підтримку держави у галузі хімічної промисловості, а також виробництва та розподілення електроенергії, газу та води здобули по два проекти. По одному проекту - у таких галузях, як будівництво; виробництво гумових та пластмасових виробів; виробництво іншої неметалевої мінеральної продукції; текстильне виробництво, виробництво одягу, хутра та виробів з хутра; целюлозно-паперове виробництво.

Географія проектів, які отримали схвальне рішення конкурсної комісії, охоплює 10 регіонів України. Сім проектів-переможців реалізується підприємствами, які розташовані у м. Києві та Київській області. По два - на Дніпропетровщині, Донеччині та Рівненщині. По одному проекту - у Вінницькій, Івано-Франківській, Запорізькій, Одеській, Черкаській та Чернігівській областях.
Инф. Кабинета Министров Украины.


Читайте також