Состоялась встреча Юлии Тимошенко с Виктором Януковичем

26.12.2007, 10:25
Премер-министр Украины Юлия Тимошенко заявила, что Кабинет Министров заинтересован, чтобі Программа деятельности правительства стала объеденительным документом для всего парламента. (укр.)

Про це Юлія Тимошенко заявила під час зустрічі з керівником фракції Партії регіонів Віктором Януковичем.

Прем'єр-міністр наголосила, що Уряд зацікавлений в залученні опозиції до розробки проекту програми урядових дій. "У нас є шанс, спільно обговорити план здійснення всіх реформ", - підкреслила Юлія Тимошенко.

Разом з тим прем'єр-міністр висловилася за створення робочої групи, до складу якої увійдуть представники коаліції та опозиції, для розробки узгодженого законопроекту про опозицію. "Парламентська опозиція повинна мати дуже серйозний статус", - сказала вона, підкресливши, що опозиція повинна мати не декларативні права, а всі інструменти для контролю за діями влади.

Зокрема, на думку Юлії Тимошенко, представники опозиції мають бути представлені в наглядових радах державних підприємств, обіймати посади заступників міністрів та голів держадміністрацій. Крім того, за її словами, в законопроекті потрібно врахувати, щоб один раз на місяць опозиція могла формувати порядок денний роботи Верховної Ради за своїм власним уподобанням.

Глава уряду також наголосила на необхідності введення в дію закону про тимчасові слідчі комісії, а також внесення змін до закону про Рахункову палату. "Ми, як влада, зацікавлені в ухваленні цих законів, щоб опозиція мала значні права", - наголосила Юлія Тимошенко.

Говорячи про останні кадрові призначення, прем'єр-міністр висловила готовність працювати з усіма посадовцями, призначеними Президентом України Віктором Ющенком. "Я як людина, яка хоче змінити багато чого в нашій країні, буду співпрацювати з усіма людьми, яких призначає на посаду Президент. Я хочу, щоб завершилося протистояння в самій владі", - зазначила Юлія Тимошенко.

Глава уряду наголосила, що має намір докласти всіх зусиль для ефективного співробітництва Кабінету Міністрів, коаліції у Верховній Раді й Президента. "Я відстоюю тільки мир і спокій у владі", - підкреслила вона.
Инф. Кабинета Министров Украины.

Читайте також