"Нафтогаз Украины" возобновляет работу собственной сети АЗС

05.12.2007, 17:14

НАК "Нафтогаз Украины" увеличивает собственную долю на рынке нефтепродуктов. (укр.)

Компанія ввела в експлуатацію п'ять АЗС у Харківській області - це перший крок на шляху створення повноцінної власної мережі автозаправних станцій. Завдяки введенню в експлуатацію нових АЗС Компанія знову концентрує у своїй структурі повний цикл робіт від пошуку, видобутку і переробки вуглеводнів до їх безпосередньої реалізації кінцевому споживачу.

Потужність кожної АЗС, які увійшли до складу Дочірньої компанії "Укргазвидобування", складає 84 тис. автомобілів в рік. Всі нововведені АЗС обладнані сучасними двосторонніми паливно-роздатними колонками Scheidt&Bachmann MZ-6008, розрахованими на чотири види продуктів. Кожна колонка, в свою чергу, обладнана 8 пістолетами, всього на АЗС розміщені по дві такі колонки. Також, на кожній АЗС розміщено по одній двосторонній швидкісній паливно-роздатній колонці Scheidt&Bachmann MZ-800 HZ на один вид продукту, яка розрахована на обслуговування автопоїздів.

На нових АЗС "Нафтогазу України" вперше в Україні застосовано принцип розміщення колонок подачі скрапленого газу безпосередньо в загальному ряді паливно-роздатних колон. Особлива увага також приділяється підтриманню високих стандартів екологічної та виробничої безпеки. Всі колонки обладнані системою рекуперацією парів, це дозволяє уникнути випаровування нафтопродуктів, що забезпечує високий рівень безпеки на АЗС.

Присутність державної Компанії на роздрібному ринку нафтопродуктів дозволить економічними методами впливати на формування цін на пальне та уникати кризових явищ, пов'язаних з дефіцитом пального. Пріоритетними регіонами для подальшого розвитку мережі АЗС є Полтавщина та Харківщина, що обумовлено місцезнаходженням тут найбільшого підприємства Компанії з переробки вуглеводнів - Шебелинського ГПЗ.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також

Читайте также