Минтопэнерго проверяет прохождение отопительного сезона

08.12.2007, 16:18

С начала года задолженность всех потребителей за природный газ в Украине составляет 1,3 млрд. грн. (укр.)

Про це сьогодні повідомив міністр палива та енергетики України Юрій Бойко під час Всеукраїнської селекторної наради щодо забезпечення стабільного функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу в осінньо-зимовому періоді 2007/2008 рр.

В той же час міністр зазначив, що, "не зважаючи на політичні складності, енергетики забезпечують поставки енергоносіїв до усіх галузей економіки".

Під час доповіді голова ради директорів ДК "Газ України" Сергій Зубов зауважив, що з початку опалювального сезону 2007/2008 рр. компанія поставила газ на 994 млн. грн., а рівень розрахунків складає всього лише 57%.

За словами Зубова, при такому рівні розрахунків з 1 січня 2008 року договори на постачання газу з підприємствами теплокоммуненерго укладатимуть тільки при стовідсотковій оплаті за енергоносії. Він відзначив, що підприємства, у яких рівень розрахунків за газ буде менше 85%, переводитимуться на давальницьку схему роботи.

З початку року найгірші розрахунки за газ у Херсонській області - 63% (заборгованість - 24,8 млн. грн.), Дніпропетровська - 65% (224 млн. грн.), Луганська - 67% (121 млн. грн.), Харьківська - 69% (201 млн. грн.), Івано-Франківська область - 75% (19 млн. грн.).

Особливу увагу також було приділено питанням накопичення палива, забезпеченню темпів капітального будівництва, виконанню інвестиційних програм і проектів в електроенергетичній та нафтовій галузях, тарифно-ціновим питанням, запобіганню безоплатному споживанню енергоносіїв (відключення або обмеження підприємств-боржників), переходу на давальницьку схему переробки газу та реалізацію теплової енергії.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также