ОАО "КРЕДОБАНК" открыт для общества

08.12.2007, 12:29

По результатам исследований агентства Standard&Poor's и Агентства финансовых инициатив ОАО "КРЕДОБАНК" занимает третье место по информационной прозрачности в рейтинге украинских банков. (укр.)

5 грудня 2007 року відбулася презентація результатів дослідження міжнародного рейтингового агентства Standard&Poor's та Агентства фінансових ініціатив, що являються світовими лідерами в сфері надання інформації по фінансових ринках, на тему "Інформаційна прозорість банків України в 2007 році". Згідно з результатами дослідження ВАТ "Кредобанк" займає трете місце у рейтингу.

У 2007 році КРЕДОБАНК зміцнив свої позиції щодо інформаційної прозорості, піднявшись з четвертого місця на третє. Цього року загальний бал КРЕДОБАНКу склав 55,7%. Із 30 найбільших банків України, активи котрих складають 80% активів всієї системи, лише у восьми фінансових установах показник є більше 50%. Середній відсоток прозорості діяльності банків складає 41%, що вище від підприємств інших галузей і визначається як непоганий для країн з перехідною економікою.

Критерієм оцінки прозорості банків є обнародування структури власності і корпоративного управління банків - 29%, фінансової та операційної інформації - 45%, структури та інформації про роботу спостережних рад та правління - 26%. Загалом , питання прозорості банків фахівці оцінюють за 117 критеріями.

ВАТ "КРЕДОБАНК" - це банк з найбільшою польською інвестицією в банківську установу України. На сьогодні у структурі акціонерного капіталу ВАТ "КРЕДОБАНК" інвестиції найбільшого польського банку РКО ВР SA складають 98,18%, український капітал - 1,82%.

ВАТ "КРЕДОБАНК" активно розширює філійну мережу, яка складається з 24 філій і 150 відділень у 19 областях України та Автономній Республіці Крим.

У 2007 році Міжнародне рейтингове агентство Standart & Poors підтвердило присвоєні КРЕДОБАНКу кредитні рейтинги, а саме довгостроковий кредитний рейтинг контрагента за міжнародною шкалою - "B", прогноз - "Стабільний", короткостроковий кредитний рейтинг контрагента за міжнародною шкалою - "В", рейтинг контрагента за національною шкалою - "uaBBB".
По материалам пресс-центр ОАО "КРЕДОБАНК".

Читайте також