В Брюсселе состоялось заседание Комиссии Украина-НАТО на уровне глав МИД

08.12.2007, 12:29

7 декабря в Брюсселе временно исполняющий обязанности министра иностранных дел Украины Владимир Хандогий принял участие в заседании Комиссии Украина-НАТО на уровне министров иностранных дел. (укр.)

Глави зовнішньополітичних відомств Альянсу привітали проведення вільних і прозорих парламентських виборів до Верховної Ради України у вересні 2007 р. та підбили підсумки співпраці України з НАТО з часу останнього засідання КУН, яке відбулося у квітні 2007 р.

Під час засідання було наголошено на важливості розвитку особливого партнерства між Україною та НАТО у сфері зміцнення безпеки і стабільності у Євроатлантичному регіоні.

Значну увагу було приділено питанню співпраці у контексті Операції Активні зусилля, Сили для Косово, Тренувальної місії НАТО в Іраку, а також Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані. Альянсом була дана висока оцінка активній підтримці та участі України в місіях під проводом НАТО.

Міністрами країн-членів НАТО було також наголошено на відкритості дверей НАТО для європейських країн з розвинутими демократіями та спроможними взяти на себе відповідальність за членство в НАТО, відповідно до статті 10 Вашингтонського договору. Було зазначено, що майбутнє членство України в НАТО залежатиме головним чином від здійснення основних реформ у безпековій і оборонній сферах та її готовності до членства.

В. Хандогій підтвердив стратегічний курс країни на євроатлантичну інтеграцію, а також висловив сподівання на підтримку Альянсом євроінтеграційних прагнень України в ході проведення майбутніх зустрічей на найвищому рівні, зокрема, під час Самміту НАТО в Бухаресті.

За результатами засідання було прийнято спільну заяву міністрів закордонних справ Комісії Україна-НАТО.

У рамках участі у засіданні КУН тимчасово виконуючий обов'язки міністра закордонних справ України В. Хандогій провів зустрічі з Державним секретарем Великої Британії із закордонних справ та у справах співдружності Девідом Мілібендом і міністром закордонних справ Польщі Радиславом Сікорським, у ході яких обговорили питання двосторонньої співпраці, співробітництва в рамках НАТО та інших міжнародних організацій.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також