Минфин Украины подвел итоги за 2006 год и наметил планы на 2007 год

10.02.2007, 15:01

Первый вице-премьер-министр, министр финансов Украины Николай Азаров 9 февраля провел расширенное заседание коллегии Министерства финансов Украины, посвященное результатам работы в 2006 году и основным заданиям на 2007 год. (укр.)

Микола Азаров зазначив, що вперше за останні два з половиною роки засідання Колегії проводиться в розширеному складі, за участю керівників обласних фінансових управлінь та керівників всіх департаментів Міністерства фінансів. При цьому завданням Колегії є відновлення співпраці безпосередньо із керівниками фінансових служб на місцях, налагодження взаємодії та координації із місцевими фінансовими службами, податковими, митними, контрольно-ревізійними органами.

Безумовно, підкреслив Микола Азаров, Міністерство фінансів приділятиме першочергову увагу місцевим програмам на виконання фінансової політики Уряду і програмам підвищення кваліфікації працівників на місцях.

На засіданні Колегії також були розглянуті підсумки роботи Мінфіну у 2006 році. Перший віце-прем'єр-міністр наголосив, що майже всі області змогли відновити фінансово-економічну стабільність.

Він підкреслив, що внаслідок грамотно реалізованої антикризової програми парламентсько-урядової коаліції, Україна впевнено виходить на траєкторію високого економічного росту. Свідченням чого, зокрема, є найнижчий за всі роки незалежності рівень інфляції, зафіксований у січні - 0,5% а також зростання промислового виробництва на 15,8% й сільгоспвиробництва на 6,9%. Це дозволяє очікувати зростання валового внутрішнього продукту за січень на рівні 10%.

Найголовніше, за словами Миколи Азарова, що економіка позитивно відреагувала на ті сигнали та реальні дії Уряду, які сприяли стабілізації фінансово-економічної ситуації в країні.

Також під час засідання Колегії були окреслені основні завдання на 2007 рік. Як приклад масштабності запланованих перетворень Микола Азаров, назвав те, що в цьому році на галузь охорони здоров'я передбачено 23 млрд. грн. - більше на 4 мільярди порівняно з 2006 роком. Завдання Мінфіну і всіх розпорядників бюджетних коштів - зробити так, щоб ці кошти пішли на реальне, відчутне людям у всіх регіонах покращення медичної допомоги в Україні.

Наступним завданням Перший віце-прем'єр-міністр назвав розвиток та модернізацію житлово-комунального господарства, для чого Уряд буде складати чотирирічні плани соціально-економічного розвитку кожного регіону, селища, міста. Тому для Міністерства фінансів найголовнішим завданням на цей рік буде розробити фінансові плани для забезпечення такого сталого розвитку та зберегти траєкторію високого економічного росту.

Микола Азаров підкреслив, що такий добрий старт року не тільки викликає оптимізм, а й зобов'язує послідовно і твердо продовжувати успішну політику, вивести Україну на найвищі темпи економічного зростання в Європі, і на цій базі прискорено підвищувати соціальні стандарти, якість життя наших людей.
По материалам пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також