Корпорация General Electric готова принять участие в модернизации украинской медицины

28.02.2007, 11:12

Первый вице-премьер-министр, министр финансов Украины Николай Азаров встретился с президентом General Electric Healthcare International Рейнальдо Гарсиа. (укр.)

General Electric Healthcare International - частина транснаціонального концерну General Electric, яка займається розробками, фінансуванням і виробництвом техніки і рішень в галузі охорони здоров'я.

Пан Гарсіа відвідав Україну, щоб познайомитися з нашою галуззю охорони здоров'я, потребами і планами її розвитку та для обговорення можливостей General Electric Healthcare International взяти участь у програмах модернізації української медичної галузі.

Рейнальдо Гарсіа підкреслив, що його вразив рівень роботи українських лікарів, зокрема, досягнення фахівців Центру дитячої кардіохірургії. Він також розуміє нагальну необхідність такий високий рівень медицини зробити доступним у кожному куточку країни.

Зокрема, General Electric Healthcare International готова поділитися з українським урядом розробками моделі інтеграції приватних медичних послуг і соціальної, державної медицини, взяти участь у створенні центру онкології з використанням ПЕТ-технологій, Центру матері й дитини.

- Уже в 2007 році ми заклали початок глибокої модернізації медичної галузі, - в свою чергу заявив Микола Азаров. - Уряд виділяє на медицину унікальний як для України ресурс - 26 мільярдів гривень. За 5 років ми маємо створити мережу надсучасних спеціалізованих та регіональних лікувально-діагностичних центрів, наблизити медичні послуги найвищого класу до людей там, де вони живуть і надати ті унікальні послуги, які досі недоступні в Україні.

Микола Азаров також підкреслив, що Уряд вітає приватні інвестиції у медичну галузь поряд з державними інвестиційними програмами. "Ми розуміємо, що для держави ефективніше придбати певні висококласні послуги, ніж чекати можливості їх створити і утримувати", - зауважив віце-прем'єр-міністр. Для реалізації "під ключ" різноманітних цільових проектів уряд готовий надавати державні кредитні гарантії. Крім того, уже доступні реальним інвесторам бюджетні програми здешевлення кредитів та преференції інноваційним технологіям в межах спеціального режиму технопарків. Також передбачено кошти на освіту і стажування українських фахівців у провідних зарубіжних медичних центрах, запрошення на роботу до України визнаних зарубіжних фахівців.

Сторони домовились, що фахівці Міністерства охорони здоров'я і Міністерства фінансів України предметно розглянуть пропозиції General Electric Healthcare International щодо будівництва "під ключ" медичних закладів, кредитування українських програм і грантів на покращення здоров'я населення.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також