ЕВРОСОЮЗ ГОТОВ ПОДДЕРЖИВАТЬ РЕФОРМЫ В УКРАИНЕ

27.03.2007, 11:26

26 марта в рамках визита в Брюссель министр иностранных дел Украины Арсений Яценюк встретился с комисаром ЕС по вопросам внешних отношений Бенитой Ферреро-Вальднер. (укр.)

Б. Ферреро-Вальднер привітала А. Яценюка з призначенням на посаду міністра закордонних справ і висловила впевненість, що Україна продовжить динамічно наближатися до ЄС.

У ході зустрічі відбувся обмін думками щодо стану переговорного процесу з укладення нової посиленої угоди між Україною та ЄС, підготовки до підписання угод про спрощення візового режиму та реадмісію. Окрему увагу було приділено забезпеченню прозорої схеми оформлення віз для громадян України.

Міністр А. Яценюк поінформував про готовність України продовжити чинність Угоди стосовно діяльності Місії ЄС з надання допомоги в прикордонних питаннях, яка діє на українсько-молдовській ділянці кордону.

Високий європейський представник запевнила у готовності ЄС продовжувати підтримку реформ в Україні та активний розвиток співробітництва, зокрема, у рамках виконання Плану дій.

Під час бесіди міністр закордонних справ України та комісар ЄС приділили також увагу основним елементам Європейської політики сусідства (ЄПС). У цьому контексті А. Яценюк звернувся до Б. Ферреро-Вальднер з проханням довести позицію України щодо ЄПС під час неформальної зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Бремені 30-31 березня ц. р.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также