Заседание Комиссии Украина-НАТО на уровне министров иностранных дел состоится в апреле в Осло

27.03.2007, 11:26

26 марта в ходе визита в Брюссель министр иностранных дел Украины Арсений Яценюк встретился в штаб-квартире НАТО с генеральным секретарем НАТО Яапом де Хооп Схеффером. (укр.)

У ході зустрічі міністр підкреслив незмінність зовнішньополітичного курсу нашої держави, з-поміж основних пріоритетів якого європейська та євроатлантична інтеграція.

Міністр наголосив на необхідності продовжувати співпрацю між Україною та Північноатлантичним Альянсом в усіх існуючих форматах, в т. ч. у рамках Інтенсифікованого діалогу Україна-НАТО та Плану дій Україна-НАТО, а також запевнив у відповідальному ставленні нашої держави до виконання існуючих домовленостей з Альянсом, зокрема щодо забезпечення співробітництва у миротворчих операціях і навчаннях.

Генеральний секретар НАТО, зі свого боку, привітав А. Яценюка з призначенням на високу і відповідальну посаду міністра закордонних справ України, побажавши йому успіхів та якнайшвидшої реалізації визначених пріоритетів діяльності, а також висловив запевнення у підтримці зусиль України щодо інтенсифікації відносин з Альянсом.

Під час зустрічі міністр закордонних справ України та Генеральний секретар НАТО обговорили також актуальні питання розвитку відносин Україна-НАТО на найближчу перспективу, зокрема у контексті підготовки до засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ, що має відбутися наприкінці квітня ц. р. у м. Осло (Норвегія).

Крім того, сторони обговорили питання відзначення 10-ї річниці підписання Хартії про особливе партнерство Україна-НАТО. У цьому контексті міністр закордонних справ України А. Яценюк підтвердив запрошення України Північноатлантичній Раді відвідати нашу державу у липні ц. р.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также