Делегация иностранных инвесторов посетила Киев

18.04.2007, 12:16

Первый вице-премьер-министр Украины Николай Азаров и министр экономики Украины Анатолий Кинах встретились с делегацией иностранных инвесторов. (укр.)

Перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров та міністр економіки Анатолій Кінах зустрілися з делегацією інвесторів, зокрема, з головою правління американського інвестиційного банку Rodman and Renshaw Уеслі Кларком, співкерівником з інвестиційної роботи найбільшого банку Швеції Swedbank Ронні Джакобссоном, директором з корпоративних фінансів німецького відділення Delbruck Bethmann Maffei доктором Томасом Боун-Уінкелом та представниками провідних французьких, швейцарських банків, інвестиційних фондів і промисловцями нафтогазової галузі.

Делегація інвесторів відвідала Київ, щоб познайомитися з ситуацією в галузях економіки, планами їх розвитку та обговорити можливості залучення в Україну стратегічних індустріальних інвесторів, які здатні глибоко модернізувати інфраструктуру галузей української промисловості. Інвестори позитивно оцінюють перспективи розвитку України.

Перший віце-прем'єр-міністр України ознайомив потенційних партнерів з економічною політикою уряду, який за вісім місяців роботи зумів подолати глибоку соціальну і економічну кризу, спричинену непрофесійною роботою попередньої влади.

За словами Миколи Азарова, уряд підготував та розпочав серйозні структурні реформи у економічній та соціальній сфері. Зокрема, завтра на засіданні Кабінету Міністрів України буде розглядатися проект Податкового кодексу України, який адаптовано до міжнародного законодавства. Перший віце-прем'єр-міністр наголосив, що уряд пропонує ухвалити дуже ліберальне, як за світовими мірками, податкове законодавство. Так, наприклад, податок на додану вартість запропоновано поетапно знизити до 18%, податок на прибуток підприємств - до 20%, а податок на фізичних осіб складатиме 15%.

Щодо проголошеної урядом політики стимулювання інвестиційно-інноваційного розвитку економіки, Микола Азаров повідомив, що суттєві податкові преференції будуть надаватись тим підприємствам, які модернізують виробництво та впроваджують новітні технології.

Азаров також повідомив, уряд завершує переговори щодо приєднання України до СОТ, продовжує реформування пенсійної системи тощо.

Перший віце-прем'єр-міністр України Микола Азаров підкреслив, що уряд України підтримає присутність коштів зарубіжних інвесторів у всіх галузях економіки. Але серед найбільш перспективних він виокремив, зокрема, розбудову транспортної інфраструктури: спорудження автомобільних доріг, готелів, модернізації морських портів, аеропортів; модернізацію енергетичної галузі і нарешті, підтримку експортного потенціалу України та виробництво імпортозаміщуючих товарів.

"Ми вітаємо ті інвестиції, які працюють на внутрішній ринок, і таким чином, зменшують залежність нашої країни від імпорту," - зауважив перший віце-прем'єр-міністр України.

Учасники зустрічі домовилися, що уряд ініціює зустрічі фахівців відповідних міністерств з інвесторами щодо обговорення можливих спільних проектів.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також