Состоялось заседание ЦИК

30.04.2007, 16:58

30 апреля состоялось заседание Центральной избирательной комиссии, которое провел ее председатель Ярослав Давыдович. Комиссия работала в рамках правового поля, поскольку в ее заседании приняло участие 10 членов ЦИК, то есть был кворум. Кроме того, на заседании присутствовали народные депутаты Украины. (укр.)

Розглянувши витяг з протоколу V етапу міжпартійного з'їзду виборчого блоку політичних партій "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" та Української Соціал-демократичної партії "Блок Юлії Тимошенко", який відбувся 19 квітня 2007 року, та рішення цього з'їзду про виключення з виборчого списку "Блоку Юлії Тимошенко" кандидатів у народні депутати України, які не були обраними до Верховної Ради України V скликання відповідно до частини другої статті 19 Конституції України, Закону України "Про вибори народних депутатів України", враховуючи постанову ЦВК від 4 січня 2006 року N51, керуючись Законом України "Про Центральну виборчу комісію", Комісія виключила з виборчого списку виборчого блоку політичних партій "Блок Юлії Тимошенко" 263 кандидата у народні депутати України.

Предметом детального розгляду під час засідання Центральної виборчої комісії також стали витяг із протоколу N1 міжпартійного з'їзду Блоку "Наша Україна", який відбувся 19 квітня 2007 року, та звернення до Центральної виборчої комісії України про виключення кандидатів у депутати від Блоку "Наша Україна", які за підсумками результатів виборів народних депутатів України 26 березня 2006 року вважаються не обраними, із виборчого списку Блоку "Наша Україна", підписане головами п'яти політичних партій і скріплене печатками цих партій.

Після відповідного розгляду наданих документів, Комісія відмовила у виключенні кандидатів у народні депутати України з виборчого списку Блоку "Наша Україна".

Крім того, відповідно до Закону України "Про Державний реєстр виборців", керуючись Законом України "Про Центральну виборчу комісію", Центрвиборчком постановив внести на розгляд Кабінету Міністрів України подання щодо обсягів фінансування видатків на первинне наповнення та первинне уточнення Державного реєстру виборців. Як відомо, на ці потреби, визначені Законом про Державний реєстр виборців, за підрахунками фахівців Комісії необхідно 78 млн. 386 тис. гривень.

Також під час засідання було розглянуто кілька питань, які стосувалися затвердження низки виборчих документів.

Зокрема, відповідно до Закону України "Про вибори народних депутатів України", керуючись Законом України "Про Центральну виборчу комісію", Комісія затвердила форму виборчого списку кандидатів у народні депутати України від політичної партії, виборчого блоку політичних партій. Ця постанова буде надіслана політичним партіям та виборчим блокам політичних партій після їх утворення.

Разом з тим, відповідно до Закону України "Про вибори народних депутатів України", Центрвиборчком після відповідного обговорення, двома окремими постановами схвалив форму списку осіб від політичних партій, виборчих блоків політичних партій для включення їх до складу окружних виборчих комісій з підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 24 червня 2007 року та форму списку осіб від політичних партій, виборчих блоків політичних партій для включення їх до складу дільничних виборчих комісій звичайних виборчих дільниць з підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 24 червня 2007 року.

Обидві зазначені постанови будуть надіслані політичним партіям (виборчим блокам політичних партій), що представлені партійними фракціями у поточному складі Верховної Ради України.
По материалам отдела взаимодействия со СМИ Секретариата ЦИК Украины.

Читайте також