Правительство увеличило должностные оклады бюджетников

05.04.2007, 12:31

Кабинет Министров Украины на своем заседании принял постановление "О размерах должностного оклада (тарифной ставки) работника I тарифного разряда Единой тарифной сетки". (укр.)

З ухваленням цієї постанови уряд практично реалізовує закон про внесення змін до держбюджету-2007 в частині збільшення з 1 квітня 2007 року мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму. Таким чином, зарплату за квітень працівники бюджетних установ отримають виходячи з нових розмірів посадових окладів (тарифних ставок).

Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2007 рік", прийнятим Верховною Радою України 15 березня поточного року, встановлюється новий розмір мінімальної заробітної плати, а саме з 1 квітня - 420 гривень на місяць. Надалі розмір мінімальної заробітної плати також підвищуватиметься і становитиме 440 гривень з 1 липня та 460 гривень з 1 жовтня.

Для забезпечення нових розмірів цієї державної гарантії відповідно збільшено видатки на оплату праці працівників закладів охорони здоров'я, освіти, культури, науки та інших бюджетних установ.

Зазначені зміни дають змогу підвищити розміри посадових окладів (тарифних ставок) всім працівникам бюджетної сфери з 1 квітня на 5%, з 1 липня - на 4,8%, з 1 жовтня - на 4,5%.

При цьому, заробітна плата працівників бюджетних установ у 2007 році зросте в порівнянні з минулим роком на 18 відсотків. Вказане збільшення складе, наприклад, для головного лікаря - 202 грн., лікаря швидкої медичної допомоги - 180 грн., директора школи - 219 грн., вчителя - 167 грн., завідувача дитячим садком - 179 гривень тощо.

Надалі Урядом будуть здійснюватись заходи щодо наближення рівня мінімальної заробітної плати до 90% прожиткового мінімуму з тим, щоб у 2009 році мінімальна заробітна плата була встановлена у розмірі не нижчому від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, як це передбачено Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення мінімальної заробітної плати на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб".
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також