В Киеве пройдет Международная Фотовыставка Британского Королевского Фотографического Общества

14.05.2007, 12:03

С 17 мая по 17 июня 2007 года в Национальном Художественном Музее Украины состоится 149-я Международная Фотовыставка Британского Королевского Фотографического Общества. (укр.)

Проект здійснюється Британською Радою в Україні спільно з компанією TНK-BP Україна за підтримки Національного Художнього Музею України.

Міжнародна Фотовиставка проводиться у Сполученому Королівстві кожного року, від моменту заснування Королівського Фотографічного Товариства у 1853 р., і є найстарішою у світі. За роки існування виставка отримала світове визнання, адже вона демонструє і відзначає як застосування новітніх технологій, так і традиційний підхід до мистецтва фотографії.

149-а Міжнародна Фотовиставка - це унікальне та зворушливе шоу, на якому представлено 125 фоторобіт, котрі відбивають найрізноманітніші напрямки розвитку фотомистецтва: художні і документальні, від портретів до зображень дикої природи.

Цьогорічне журі складається з п'яти фотографів, визнаних фахівців у різних напрямках фотомистецтва. Роджер Рейнольдс, почесний голова, професійний фотограф у галузі подорожей (Roger Reynolds Hon. FRPS (Chairman), Professional Travel Photographer); Том Крейг, Періодичні видання (Tom Craig, Magazines Features Photographer); Майкл Холлет, професійний фотограф, член Королівського Фотографічного Товариства, фахівець з історії фотографії (Michael Hallett FRPS, Professional Photographer and Photographic Historian); Роджер Хупер, Фотограф Дикої Природи (Roger Hooper, Wildlife Photographer) та Рікі О'ніл, член Королівського Фотографічного Товариства, Творчий фотограф (Rikki O'Neill FRPS, Creative Photographer).

У рамках цьогорічної виставки присуджено 1 золоту, 2 срібні та 3 бронзові медалі. Переможців обрали з понад 1900 робіт, а участь у конкурсі взяли більш ніж 500 фотографів з усього світу. Конкурс є відкритим для професійних фотографів, аматорів та студентів. 149-а Міжнародна Фотовиставка представляє найкращі роботи у кожній категорії. Географія учасників дуже широка: від Китаю, США, Філіппін до Великої Британії, Франції, Німеччини.

У рамках проекту відбудуться майстер-класи для українських фотографів - як професіоналів, так і аматорів. Завдання конкурсу та майстер-класів - популяризація і підтримка мистецтва фотографії на високому міжнародному рівні.

Виставка супроводжується кольоровими каталогами та презентаційним диском.

Британська Рада є міжнародною організацією Сполученого Королівства у галузі освітніх можливостей та культурних стосунків. У Британській Раді близько 7500 працівників у представництвах, навчальних центрах та бібліотечно-інформаційних центрах в 233 містах і містечках 109 країн і територій світу.

ТНК-ВР була заснована у 2003 році як результат злиття нафтових та газових активів компанії ВР у Росії та нафтогазових активів Alfa Access Renova. Компанія входить до десяти найбільших приватних нафтових компаній світу за обсягами видобутку нафти. ТНК-ВР Україна є центром корпоративного управління міжнародного холдингу в Україні. Її створення фактично стало одним із завершальних етапів інтеграційних процесів між російськими та британськими партнерами. ТНК-ВР Україна, як одна з найбільш прогресивних компаній України, що динамічно розвиваються, вважає своїм обов'язком грати активну позитивну роль у суспільстві, будуючи умови для стабільного зростання та розвитку України. Тому основним завданням своєї спонсорської діяльності компанія визначила підтримку суспільно важливих заходів, що можуть зробити відчутний внесок у розвиток національної культури, освіти та мистецтва.
По материалам пресс-релиза представительства Британского Совета в Украине.

Читайте також