Виктор Янукович и Хавьер Солана обсудили ситуацию в Украине

26.05.2007, 12:20

Премьер-министр Украины Виктор Янукович и Верховный представитель Европейского Союза по вопросам внешней и безопасности политики Хавьер Солана обсудили во время телефонного разговора пути выхода из политического кризиса в Украине. (укр.)

В ході розмови Хав.єр Солана наголосив, що політична ситуація в Україні має бути врегульована виключно демократичним шляхом, без силового втручання. .Не можна допустити силового шляху врегулювання кризи., - підкреслив Верховний представник Європейського Союзу. За його словами, насамперед, слід внести необхідні зміни до виборчого законодавства, що дозволить забезпечити відкриті та прозорі вибори.

Погодившись з думкою Хав.єра Солани, Віктор Янукович запевнив, що уряд робитиме все можливе, щоб не допустити силового розвитку подій. За його словами, усі дії органів влади України мають бути реалізовані виключно в межах правового поля. Єдиним можливим шляхом розв.язання політичної кризи в Україні є вирішення цих питань в парламенті, - наголосив глава уряду.

Хав.єр Солана зазначив, що ситуацію в країні необхідно прояснити якомога скоріше. При цьому він повідомив, що має намір пізніше обговорити ці питання з Президентом України.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також