Пострадавшие в аварии "Столичного экспресса" получат компенсации

05.05.2007, 13:43

"Укрзалізниця" и страховые компании совместно будут компенсировать материальный ущерб пассажирам, пострадавшим в результате схождения вагонов "Столичного экспресса" N 168 Днепропетровск-Киев поблизости железнодорожной станции "Росава" в Кагарлицком районе Киевской области. Об этом 4 мая заявил заместитель генерального директора "Укрзалізниці" Анатолий Слободян. (укр.)

За його словами, сьогодні до залізничників звертаються пасажири "Столичного експресу" з питаннями втрати або повернення багажу. Речі вилучені з потяга, за словами заступника генерального директора, відправлені на центральний вокзал міста Києва, де пасажири можуть їх забрати. У разі втрати майна, складається відповідний акт і Укрзалізниця готова компенсувати згідно законодавства вартість втраченого майна.

Вже зараз залізничники взяли на себе витрати за медичне обстеження та лікування постраждалих пасажирів "Столичного експресу". "Ми задіяли свої відомчі медичні заклади і висококваліфікований медичний персонал", - підкреслив Анатолій Слободян.

Відшкодування моральних збитків, за словами заступника Генерального директора Укрзалізниці, буде вирішуватись згідно чинного законодавства у судовому порядку.

На сьогодні, за словами Анатолія Слободяна, страхування пасажирів на українських залізницях здійснюють 7-8 страхових компаній. Якою саме здійснюється страхування пасажирів залежить від того, на якій залізниці придбано проїзні документи. Наприклад, пасажирів, які купують проїзні документи у Києві страхує ЗАТ СК "РАРИТЕТ", у Дніпропетровську - ЗАТ "Український Страховий Дім". Окрім того, назву страхової компанії вказано на проїзному документі. Там же вказано реквізити страхової компанії, де можна отримати консультації. "Умовами договору та законодавством передбачено компенсації в залежності від травм, які зазнав пасажир", - зазначив заступник Генерального директора Укрзалізниці.
По материалам Управления взаимодействия со СМИ "Укрзалізниці".

Читайте також