Верховная Рада на прошлой неделе рассмотрела 9 вопросов

07.05.2007, 16:01

Верховная Рада Украины подвела итоги законодательной деятельности за 30 апреля и 3-4 мая. (укр.)

Прийнято Постанову "Про вибори Президента України та народних депутатів України". Документом, зокрема, визнається за необхідне провести вибори Президента України та народних депутатів України в період 90 днів з дня набрання чинності законом про внесення змін до Конституції України, яким передбачено проведення виборів Президента України та народних депутатів України, але не пізніше 9 грудня 2007 року.

Прийнято в цілому закони:

"Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2007 рік". На думку авторів законопроекту, його прийняття дозволить Прийняття законопроекту дозволить запровадити умови оплати праці працівників бюджетної сфери з 1 червня на основі II етапу Єдиної тарифної сітки; підвищити розмір посадових окладів окремим категоріям педагогічних працівників; збільшити державну підтримку вугледобувних підприємств.

"Про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту інвалідів". Законом, зокрема, вносяться зміни до статті 7 Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям", статті 35 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням" в частині уточнення віку дітей-інвалідів; до статті 22 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" в частині законодавчого закріплення пільг для вступу інвалідів до вищих і професійно-технічних навчальних закладів; до статті 3 Закону України "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів" в частині законодавчого врегулювання надання допомоги засобам масової інформації для інвалідів.

Прийнято постанови:

про внесення змін до Постанови Верховної Ради України від 30 квітня 2007 року "Про вибори Президента України та народних депутатів України";

про звернення Верховної Ради України до Президента України з приводу Указів Президента України щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради України V скликання;

про деякі заходи щодо посилення режиму охорони будинків Верховної Ради України;

про утворення Тимчасової слідчої комісії для перевірки діяльності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та її підрозділів з нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями законодавства в сфері телебачення і радіомовлення.

Прийнято за основу законопроект про внесення зміни до статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".

Включено до порядку денного ряд законопроектів.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також