Ощадбанк поддерживает отечественных сельхозпроизводителей

14.06.2007, 12:10

13 июня на XIX Международной выставке "АГРО-2007" состоялось подписание договора о сотрудничестве между ОАО "Ощадбанк" и ООО "Комбайновый завод "Ростсельмаш". (укр.)

Зі сторони Ощадбанку договір підписав заступник голови правління Сергій Подрезов, зі сторони компанії "Ростсельмаш" - перший заступник генерального директора Ілля Челпанов.

Ця подія є знаковою для вітчизняного агропромислового комплексу, оскільки дає старт цільовій програмі кредитування, в рамках якої українські сільгоспвиробники матимуть змогу отримувати нову збиральну техніку "Ростсельмаш", сплативши початковий внесок у розмірі лише 20% від її вартості. Завдяки цьому буде створено необхідні умови для оновлення парку транспортних засобів сільськогосподарського призначення підприємств агропромислового комплексу України.

На думку Сергія Подрезова, така програма кредитування є вигідною для вітчизняних агропромисловців. "На сьогодні згідно з постановою Кабінету Міністрів України компенсується відсоткова ставка за кредитами до 3 років. Тому, обравши в рамках п'ятирічного кредитування кредит до 3 років під ставку 16% річних, сільгоспвиробник отримує компенсацію в розмірі облікової ставки", - підкреслив банкір.

Як повідомив заступник генерального директора компанії "Ростсельмаш" Ілля Челпанов, Ощадбанк став першою зарубіжною банківською структурою, яка кредитуватиме придбання російських комбайнів. Розробляючи форму угоди про співпрацю з українським банком, компанія "Ростсельмаш" спиралася на досвід, накопичений у Росії за останні два роки. З 2005 року підприємство уклало такі угоди з п'ятьма федеральними (Сбербанк, Россельхозбанк, Росбанк, Уралсиб і ВТБ-24) і двома регіональними (Центр-Инвест (Ростовська область) і Крайінвест (Краснодарський край) банками. Завдяки цьому обсяги кредитного продажу комбайнів у Росії за два роки зросли в кілька разів, досягши рекордної позначки - 60% від загального продажу.

Відкрите акціонерне товариство "Державний ощадний банк України" зареєстроване Національним банком України 31 грудня 1991 р. (реєстраційний N 4). ВАТ "Ощадбанк" - один з найбільших банків в Україні. Як банк загальнонаціонального масштабу він має понад 6 тисяч підзвітних установ, які обслуговують клієнтів у всіх без винятку регіонах країни. У I кварталі п. р. банком отримано 58 млн. грн. прибутку, що в 1,7 разу більше, ніж за І квартал минулого року.

У цьому році компанії "Ростсельмаш", що входить у п'ятірку найбільших світових виробників сільгосптехніки, виповнюється 78 років. За цей час кількість випущених нею комбайнів перевищила 2,6 мільйона. Сьогодні на частку компанії припадає 17% світового і 65% ринку сільгосптехніки Росії і СНД. Усього за 2005 - 2006 сільськогосподарський рік клієнти компанії у 13 країнах світу придбали 5226 одиниць техніки. За цей же період на український ринок було поставлено 534 комбайни, а за останні п'ять років сюди було продано близько 2,5 тисяч зернозбиральних і 100 кормозбиральних машин виробництва компанії "Ростсельмаш".
По материалам пресс-службы ОАО "Ощадбанк".

Читайте також