Украинскому Профессиональному Банку присвоен кредитный рейтинг

04.06.2007, 17:57

Компанией "Кредит-Рейтинг" присвоен кредитный рейтинг инвестицийнного уровня Украинскому Профессиональному Банку по украинской Национальной шкале кредитных рейтингов на уровне "uaBBB -" со стабильным прогнозом. (укр.)

Рейтинг інвестиційного рівня "uaBBB" відображає ДОСТАНЬЮ ВИСОКУ ЗДАТНІСТЬ позичальника вчасно і повністю виконати в умовах українського фінансового ринку свої боргові зобов'язання. Стабільний прогноз вказує на відсутність наявних передумов для зміни рейтингу протягом року.

Компанія "Кредит-Рейтинг" використовувала фінансову звітність банку за 2003-2006 роки та перший квартал 2007 року, а також внутрішню інформацію, надану банком у ході рейтингового процесу.

Кредитний рейтинг відноситься до рейтингів інвестиційного рівня а присвоєння його Банку дає нові можливості для фінансової установи, а саме:

1. поглибити взаємовідносини зі усіма типами контрагентів;

2. виділити себе серед інших українських позичальників і привернути увагу інвесторів;

3. заявити про свою ефективну фінансову діяльність, не розголошуючи при цьому конфіденційної інформації;

4. створити сприятливу кредитну історію і фінансову репутацію для подальшого виходу на ринки капіталу;

5. оцінити показники своєї роботи "зі сторони";

6. визначити ключові стратегічні чинники, що впливають на оцінку кредитоспроможності Банку, як позичальника.

Відкрите акціонерне товариство "Українский Професійний Банк" зареєстровано у січні 1992 року. ВАТ "УПБ"- один із небагатьох українських банків, які мають ліцензію НБУ на виконання всіх банківських операцій. ВАТ "УПБ" є членом Асоціації українських банків (із 1992 р.), Київського кредитно - банківського союзу (із 1994 р.), постійним учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (із 2000 р), і розрахунковим банком ПС "УкрКарт", учасником Київської міжнародної фондової біржі (із 2001 р.), Професійної асоціації реєстраторів і депозитаріїв, уповноваженим банком Пенсійного фонду на право виплати пенсій та грошової допомоги, асоційованим членом ПС "VISA International", членом групи користувачів S.W.I.F.T., користувачем Reuters.

За результатами 2006 р. у рейтингу надійності банків України Рейтингового агентства "Эксперт-Рейтинг", Комісії з банківського аналізу Українського товариства фінансових аналітиків Український Професійний Банк посів 44 місце (журнал "Эксперт Украина" N 16 за 23-29 квітня 2007).

За даними на 1 червня 2007 року фінансовий результат діяльності ВАТ "УПБ" склав 4017 тис. грн., що на 37% більше, ніж за аналогічний період 2006 року. Загальні активи - 884389 тис. грн. (за останній рік зросли на 90%) , балансовий капітал - 201856 тис. грн.

Агентство "Кредит-Рейтинг" - перше в Україні (з 2001 року) спеціалізоване рейтингове агентство, що надає послуги в області незалежної оцінки кредитоспроможності суб'єктів запозичень з привласненням кредитних рейтингів за українською національною шкалою.

З 2003 року рейтингові оцінки агентства офіційно визнаються Міністерством фінансів України. З 2004 року "Кредит-Рейтинг" є уповноваженим агентством Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку України для привласнення кредитних рейтингів суб'єктам господарювання, галузям економіки і регіонам.
По материалам пресс-релиза ОАО "Украинский Профессиональный Банк".

Читайте також