Советника Президента Украины не пустили в Россию

06.06.2007, 11:29

Пресс-служба Министерства иностранных дел Украины комментирует отказ во въезде на территорию Российской Федерации советника Президента Украины Николая Жулинского. (укр.)

МЗС України висловлює глибоке занепокоєння фактом відмови у в'їзді 5 червня ц. р. на територію Російської Федерації радникові Президента України, голові Комісії з питань громадянства при Президентові України, Голові Національної ради з питань культури та духовності при Президентові України Миколі Жулинському.

Застосування практики негуманного ставлення російськими компетентними органами в аеропорту м. Санкт-Петербург щодо М. Жулинського, який у відповідності до своїх функціональних обов'язків та своїм особистим прикладом працює на користь зміцнення культурних та духовних зв'язків між українським та російським народами, не відповідає духові українсько-російських відносин та стану існуючого двостороннього діалогу.

У цьому зв'язку Міністерство закордонних справ України закликає російську сторону надати розяснення щодо підстав запровадження практики заборони на в'їзд на територію Російської Федерації громадянам України, дії чи публічні заяви яких не спричинили порушення російського законодавства чи були б спрямовані на підрив національної безпеки Росії. За умов відсутності обгрутованих мотивів, просимо невідкладно надати громадянинові України М. Жулинському дозвіл на в'їзд на територію Російської Федерації.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также