В Киеве определены оползнеопасные зоны

21.07.2007, 13:58

В рамках Программы социально-экономического и культурного развития Киева определены 9 оползнеопасных зон, и разработаны противооползневые меры. (укр.)

Оскільки інженерно-геологічні умови рельєфу Київа завжди характеризувалися як складні, за ініціативою столичного мера Леоніда Черновецького міська влада розробила першочергові протизсувні заходи. У рамках Програми соціально-економічного та культурного розвитку Києва визначено, зокрема, 9 зсувонебезпечних зон.

За повідомленням начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Віталія Пшеничного, до цього списку потрапили схили парку Вічної Слави, де можлива деформація пагорбів через ущільнення ґрунтів і зсувні процеси. Аби не допустити руйнування схилів та обеліску, міська влада доручила відповідним службам перевірити роботу дренажних систем та впорядкувати поверхневі стоки.

Про попередження зсувів фахівці подбають також у житлових районах столиці, наприклад, на схилах біля садиб по вул. Адмірала Ушакова, по вул. Корчуватській, по вул. Нижньоюрківській. Для недопущення там небажаних природних явищ з міського бюджету вже виділено відповідні кошти. Розробляється також проект укріплення дніпровських схилів біля Пішохідного мосту. Крім облаштування належних конструкцій, там планують збудувати каскадні підпірні стіни, обладнати пішохідні доріжки та висадити нові дерева та кущі.

Як зауважив Віталій Пшеничний, для того щоб удосконалити систему захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій природного характеру, необхідно на 100% каналізувати приватний сектор, що належить до зсувонебезпечної зони, провести ревізію та замінити негерметичні водонесучі комунікації. За дорученням мера відповідні фахові служби активно працюють у цьому напрямку: за перше півріччя 2007 року відбулося 9 засідань з виникнення аварійних ситуацій, хоча за весь 2006-й таких засідань було лише 5.
По материалам пресс-службы Киевской городской государственной администрации.

Читайте також