Успешно осуществлены пуски ракетоносителей "Днепр" и "Зенит-2"

03.07.2007, 12:27

28 июня успешно осуществлен пуск ракетоносителя "Днепр", 29 июня - ракетоносителя "Зенит-2". (укр.)

28 червня 2007 року о 18 годині 02 хвилини за київським часом з пускової бази "Ясний" (Росія) ракетою-носієм "Дніпро" на замовлення американської компанії "Бігелоу Аероспейс" здійснено успішний запуск космічного апарату "Генезіс-2".

29 червня 2007 року о 13 годині 00 хвилин за київським часом з космодрому "Байконур" (Казахстан) здійснено успішний пуск ракети-носія "Зеніт-2" з космічним апаратом за держзамовленням Російської Федерації.

Космічні апарати виведено на розрахункові орбіти з заданою точністю.

Підготовка ракет-носіїв "Дніпро" та "Зеніт-2" до запуску, їх випробування і пуск здійснено під технічним керівництвом ДП КБ "Південне" за участю фахівців ДП ВО "Південний машинобудівний завод", організацій кооперації розробників та персоналу експлуатуючих організацій.

Ракети-носії "Дніпро" та "Зеніт-2", а також космічний апарат для РФ спроектовані в ДП КБ "Південне" і виготовлені на ДП ВО "Південний машинобудівний завод" в кооперації з українськими та російськими організаціями.

Космічний апарат "Генезіс-2" є другим із серії дослідних модулів, він призначений для демонстрації нових технологічних рішень. Метою компанії "Бігелоу Аероспейс" є створення конструкцій, що розгортають безпосередньо у космосі. "Генезіс-2" - це ще один крок до майбутнього повномасштабного модуля, призначеного для перебування людей на орбіті.
По информации ГП КБ "Південне".

Читайте також