Результаты размещения семнадцатой эмиссии ОАО "КРЕДОБАНК" спровоцировали ряд изменений в банке

01.08.2007, 11:59

30 июля на внеочередном собрании акционеров ОАО "КРЕДОБАНК" подведены итоги семнадцатой эмиссии акций, приняты изменения в уставный фонд банка и утвержден обновленный Наблюдательный совет банка. (укр.)

Зборами акціонерів одноголосно прийнято рішення про дострокове закінчення сімнадцятої емісії акцій ВАТ "КРЕДОБАНК" та затверджено підсумки їх розміщення. Внаслідок збільшення статутного капіталу банку на 176750000 грн. його обсяг досяг 396049469,16 грн. Під час другого етапу (непропорційного до частки акціонерів продажу акцій) чергу під банком почали займати ще о першій годині ночі. "Підписка показала високий рейтинг банку з точки зору відкритості та надійності", - прокоментував це голова Правління Степан Кубів.

Поза тим збори акціонерів ухвалили зміни персонального складу Спостережної ради ВАТ "КРЕДОБАНК". Таке рішення пов'язане передовсім з набуттям РКО ВР SA пакету акцій, який належав ЄБРР. З Спостережної ради вивели представника ЄБРР, а також збільшили присутність у Спостережній раді представників від РКО ВР SA, що підтверджує зацікавлення найбільшого банку Польщі в розвитку КРЕДОБАНКУ та виконанні стратегічного завдання - входження до першої п'ятірки найбільших банків України.

Відтак до Спостережної ради увійшли виконавчий директор вертикалі фінансування нерухомості РКО ВР SA Юстина Гальбарчик, директор департаменту фінансування інвестиційних проектів і фінансових установ РКО ВР SA Богдан Паліновскі та Заступник директора департаменту навчання та кадрів РКО ВР SA Юстина Садовска-Жмуда.

"Для PKO BP інвестиція в Україні має довготерміновий та стратегічний характер. Маємо амбітні плани пов'язані з КРЕДОБАНКом - хочемо суттєво посилити його позицію на ринку та, впродовж п'яти років, забезпечити входження до числа найбільших банків на українському ринку, - сказав Рафал Ющак, Голова правління PKO BP. - Допоможе нам в цьому нова стратегія розвитку цього банку на 2008-2012 рік, над якою власне зараз працюємо. В Польщі PKO BP є найбільшим роздрібним банком. В Україні маємо намір використати наш великий досвід та технологічну базу. Ми запропонуємо клієнтам найсучасніші продукти та послуги".

"Збільшений капітал вимагає підсиленого управління", - наголосив на зборах акціонерів голова Правління ВАТ "КРЕДОБАНК" Степан Кубів. Для того, щоб статут та положення не лише відповідали положенням чинного українського законодавства, але й світового досвіду корпоративного управління, прийняли рішення оновити деякі внутрішні документи банку (Статут та Положення про Спостережну раду).

Оновлений, фахово, фінансово та документаційно, КРЕДОБАНК вступає в нову фазу, готуючи для клієнтів все цікавіші та вигідніші пропозиції, де чекають не лише на потенційно вигідних клієнтів, але, перш за все, цінують та дбають про кожного громадянина України, Європи та світу.
По материалам пресс-центр ОАО "КРЕДОБАНК".

Читайте також

Читайте также