Уставный капитал "Укрэксимбанка" и "Ощадбанка" будет увеличен

16.08.2007, 11:44

Кабинет Министров Украины принял постановление об увеличении уставного капитала "Укрэксимбанка" и "Ощадбанка". (укр.)

Відбулося засідання уряду, на якому була прийнята постанова Кабінету Міністрів України "Про збільшення статутних капіталів відкритих акціонерних товариств "Державний експортно-імпортний банк України" і "Державний ощадний банк України" та внесення змін до їх статутів".

Підвищення рівня капіталізації державних банків шляхом збільшення статутних капіталів створить ефективні умови для їх діяльності, сприятиме подальшому розвитку банків та захисту інтересів вкладників.

Фінансування здійснюватиметься в межах коштів, передбачених Законом України "Про Державний бюджет України на 2007 рік", з яких:

- 200 млн. грн. - на збільшення статутного капіталу ВАТ "Державний ощадний банк України";

- 200 млн. грн. - на збільшення статутного капіталу ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України".

На засіданні Уряду прийнято постанову Кабінету Міністрів України "Про утворення Інформаційно-довідкового департаменту державної податкової служби". Прийняття цієї постанови забезпечить впровадження потужної системи консультативного обслуговування платників податків. Інформаційно-довідковий департамент надаватиме консультації платникам податків усіх регіонів України засобами телефонного та факсимільного зв'язку, звичайною та електронною поштою, а також через веб-сайт із застосуванням сучасних інформаційних технологій.

Іншою постановою Кабінету Міністрів України внесено зміни до Положення про Державну податкову адміністрацію України, якою регулюється питання визначення ДПА України як центрального органу виконавчої влади зі спеціальним статусом.

Ще одна постанова Кабінету Міністрів України "Про визнання таким, що втратив чинність, пункт 5 постанови Кабінету Міністрів України від 26 грудня 1994 року N867" прийнята сьогодні на засіданні Уряду з метою удосконалення діяльності органів державного пробірного контролю, що сприятиме створенню належних правових умов для взаємовідносин органів, які здійснюють державний пробірний контроль та суб'єктів господарювання, незалежно від їх форм власності.

Так, постановою скасовується інститут постійних контролерів Державної пробірної палати на спеціалізованих підприємствах з виробництва дорогоцінних металів чи оброблення алмазної сировини, оскільки дорогоцінних металів та природних алмазів, що належать державі, на зазначених підприємствах немає.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також

Читайте также