Объем международных денежных переводов по системе BLIZKO через Ощадбанк составил около 4 млн. грн.

22.08.2007, 11:39

Общадбанк продолжает стабильно наращивать объемы международных денежных переводов по системе BLIZKO. (укр.)

Так, обсяг переказів BLIZKO через пункти Ощадбанку на 01.08.2007 склав 3,75 млн. грн. , у т. ч. у доларах США - більш ніж 2,2 млн. грн. (понад $400 тис.), у російських рублях - близько 1,4 млн. грн. (більш ніж 7 млн. російських рублів), в євро - 128,3 тис. грн. (понад 18 тис. євро). Надання цієї послуги Ощадбанк розпочав у березні 2007 року.

В установах Ощадбанку у всіх регіонах країни вже відкрито понад 375 пунктів обслуговування переказів BLIZKO. Кількість пунктів, які здійснюють операції за даною системою в країнах СНД, перевищує 1720.

Система BLIZKO - термінові грошові перекази фізичних осіб без відкриття рахунку - створена на базі Міжрегіонального комерційного банку розвитку зв'язку і інформатики (ВАТ АКБ "Связь-Банк"). Перекази можна здійснювати в російських рублях, доларах США і євро. Кожний грошовий переказ BLIZKO надійно захищений 8-значним унікальним контрольним номером. Через 1 хвилину після відправлення переказу за системою BLIZKO, грошовий переказ стає доступним для отримання в будь-якому пункті обслуговування системи в межах країни призначення, незалежно від того, в яке місто він був відправлений. Це значно полегшує отримання переказу у випадку, якщо Одержувач знаходиться у відмінному від заявленого Відправником населеному пункті. У системі грошових переказів BLIZKO встановлені низькі фіксовані тарифи, що залежить виключно від суми і валюти грошового переказу. При цьому комісія стягується тільки з Відправника і не залежить від напрямку грошового переказу та пункту обслуговування BLIZKO.

Перекази здійснюються в наступних країнах: Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Казахстан, Киргизія, Латвія, Молдова, Росія, Таджикистан, Узбекистан, Україна.

Відкрите акціонерне товариство "Державний ощадний банк України" зареєстроване Національним банком України 31 грудня 1991 р. (реєстраційний N 4). ВАТ "Ощадбанк" - один з найбільших банків в Україні. Як банк загальнонаціонального масштабу він має 6 145 установ, які обслуговують клієнтів у всіх без винятку регіонах країни. Ощадбанк - єдиний в Україні, що має закріплену законом державну гарантію повного збереження грошових коштів та інших цінностей громадян, довірених банку.

Фінансові показники за станом на 01.07.2007: чисті активи - 16,2 млрд. грн., чистий прибуток - 107 млн. грн., кредитний портфель - 9,6 млрд. грн., обсяг кредитів, наданих населенню - 3,6 млрд. грн., кошти фізичних осіб - 8,8 млрд. грн.
По материалам пресс-службы ОАО "Ощадбанк".

Читайте також

Читайте также