Укрэксимбанк открывает представительство заграницей

27.08.2007, 16:46

17 августа 2007 года открытое акционерное общество "Государственный Экспортно-импортный банк Украины" получил разрешение Федеральной резервной системы (ФРС) (Центрального банка) США на открытие представительства Укрэксимбанка в Нью-Йорке. (укр.)

Наявність такого дозволу є обов'язковою вимогою для організації та функціонування представництв іноземних фінансових установ у Сполучених Штатах.

Рішення ФРС дозволяє Укрексімбанку, єдиному на цей час серед банків країн СНД, після завершення всіх необхідних реєстраційних процедур офіційно здійснювати свої представницькі функції в Нью-Йорку - одному з найбільших міжнародних фінансових та торгових центрів, де розташовані провідні фінансово-банківські установи світу. Робота представництва ВАТ "Укрексімбанк" в Нью-Йорку буде спрямована на зміцнення присутності лідера національного банківського сектору в США, просування інтересів вітчизняних компанії, передусім експортноорієнтовних, на американських та світових ринках, поглиблення та урізноманітнення двостороннього українсько-американського торговельно-економічного співробітництва.

У якості одного з ключових аргументів, що істотно вплинули на позитивне рішення ФРС стосовно відкриття представництва Укрексімбанку в Нью-Йорку, відзначено наявність в Укрексімбанку відповідних процедур з протидій легалізації доходів, набутих злочинним шляхом, а також належний рівень роботи у цьому напрямі на національному та міжнародному рівнях Державного комітету фінансового моніторингу України, не зважаючи на те, що Україна не є членом Міжнародної групи з протидії відмивання кримінальних доходів (ФАТФ). У рішенні ФРС зазначається також, що ВАТ "Укрексімбанк" на основі рекомендацій ФАТФ розроблено та впроваджено комплексну систему моніторингу, виявлення та унеможливлення здійснення сумнівних банківських операцій.

У рішенні ФРС позитивним чином оцінюється роль Національного банку України, який на виконання своїх основних функції успішно здійснює банківське регулювання, координує діяльність банківської системи України в цілому та сприяє дотриманню стабільності української банківської системи, що було вагомим фактором при прийнятті цією організацію рішення щодо представництва Укрексімбанку в США.

За твердженням голови Правління Укрексімбанку Віктора Капустіна, позитивний висновок Федеральної резервної системи Сполучених Штатів Америки є підтвердженням високої міжнародної репутації державного банку та рівня довіри до нього з боку провідних країн світу. "Відкриття Державним експортно-імпортним банком України свого представництва в ключовому міжнародному фінансовому центрі позитивно відіб'ється не тільки на репутації Укрексімбанку, але й слугуватиме на користь усього українського банківського сектору та держави у цілому", - відзначив Віктор Капустін.

Рішення про відкриття представництва ВАТ "Укрексімбанк" в м. Нью-Йорк (США) було прийнято Наглядовою Радою банку 7 вересня 2005 року.

ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" - універсальна кредитно-фінансова установа із 100% державним капіталом. Укрексімбанк належить до групи найбільших банків України, має відділення в усіх областях та великих індустріальних містах країни. За версією авторитетного британського видання "The Banker", Укрексімбанк визнаний кращим банком 2005 року в Україні, а міжнародний журнал "Global Finance" у 2006 році визнав Укрексімбанк найкращим банком в Україні згідно з дослідженням "Найкращі банки ринків, що розвиваються, - Центральна та Східна Європа".
По материалам пресс-службы ОАО "Укрэксимбанк".

Читайте також

Читайте также