ЕБРР и КРЕДОБАНК продолжают тесное сотрудничество

07.08.2007, 16:14

В рамках программы микрокредитования с 6 по 9 августа Европейский танк реконструкции и развития проводит обучение кредитных экспертов новых отделов микрокредитования двух филиалов КРЕДОБАНКА Донецкого и Тернопольского. (укр.)

Участь у програмі з мікрокредитування КРЕДОБАНК бере з 2006 року. Наприкінці минулого року почали працювати три точки продажу (Львів, Сімферополь, Миколаїв), з травня цього року відкрито ще дві (Харків та Хмельницьк). Загалом за спрощеною технологією мікрокредитування працює 18 кредитних експертів. Розвиваючи цю програму до кінця року КРЕДОБАНК планує відкрити ще 7 точок продажу в семи областях України, де буде працювати 28 експертів.

Нагадаємо, що наприкінці минулого місяця ЄБРР вийшов зі статутного капіталу КРЕДОБАНКУ, продавши свою частку акцій (28,25%) найбільшому польському банку РКО ВР. Проте тісну співпрацю ВАТ "КРЕДОБАНК" продовжує і надалі по впровадженню Програми мікрокредитування. ЄБРР вибрав КРЕДОБАНК одним з шести найнадійніших банків до програми мікрокредитування та скерував групу консультантів, які допомагають впроваджувати технології.

Новим підтвердженням співпраці ЄБРР та КРЕДОБАНКУ є переговори про надання масштабної кредитної лінії для фінансування малого та середнього бізнесу за спрощеною системою, яку впроваджує ЄБРР в Україні.

"Сьогодні в Україні малий та середній бізнес є важливим сегментом розвитку економіки, який зможе забезпечувати в державі від 50% до 90% рівня зайнятості, надходжень до бюджету, створення валового внутрішнього продукту.

Розвиток малого підприємництва, перш за все, вимагає інвестування коштів. Отже, доступ до дешевих та швидких кредитних ресурсів є одним із основних чинників, які дають поштовх розвитку підприємництва", - наголошує начальник управління мікрокредитування ВАТ "КРЕДОБКАНК" Володимир Кізима.

За рахунок спрощення існуючих процедур, банк зміг оптимізувати процес видачі мікрокредитів. Завдяки цьому частка мікрокредитів в кредитному портфелі банку зросла за останній рік в десять разів.
По материалам пресс-центр ОАО "КРЕДОБАНК".

Читайте також

Читайте также