ЦИК зарегистрировала официальных наблюдателей от двух стран

10.09.2007, 11:49

7 сентября состоялось очередное заседание Центральной избирательной комиссии, которое провел ее председатель Владимир Шаповал. (укр.)

Було скасовано реєстрацію однієї уповноваженої особи Партії Зелених України в територіальному виборчому окрузі N 76 з позачергових виборів народних депутатів України.

Комісія зареєструвала трьох уповноважених осіб Селянського Блоку "Аграрна Україна" у багатомандатному загальнодержавному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України - Я. В. Кардаша, П. В. Головієнка, М. І. Стрижака та уповноважених осіб Партії національно-економічного розвитку України в 225 територіальних виборчих округах.

Крім того, скасовано реєстрацію та зареєстровано нових уповноважених осіб Соціалістичної партії України у територіальних виборчих округах на позачергових виборах народних депутатів.

Центрвиборчком прийняв рішення про те, що при проведенні позачергових виборів народних депутатів України 30 вересня 2007 року використовуватимуться форми виборчих документів, затверджені постановами ЦВК від 2 березня 2006 року N 796 "Про форми актів дільничної виборчої комісії з виборів народних депутатів України 26 березня 2006 року", від 3 березня 2006 року N 811 "Про форми подань щодо надання дозволу на виготовлення виборчих бюлетенів безпосередньо дільничними виборчими комісіями спеціальних виборчих дільниць, утворених на суднах, що перебувають у день виборів народних депутатів України у плаванні під Державним Прапором України, на полярній станції України 26 березня 2006 року", від 3 березня 2006 року N 824 "Про форми відомостей та актів дільничних виборчих комісій з виборів народних депутатів України 26 березня 2006 року", із відповідною зміною дати проведення виборів.

Центральна виборча комісія своєю постановою затвердила низку рішень окружних виборчих комісій територіальних виборчих округів з позачергових виборів народних депутатів України 30 вересня 2007 року щодо виконання повноважень членів цих комісій з оплатою їх праці у виборчих комісіях.

До Комісії надійшли подання депутатських фракцій, які були утворені в поточному скликанні Верховної Ради України, щодо відкликання членів окружних виборчих комісій та подання кандидатур для включення до складу окружних виборчих комісій замість вибулих. Крім того, до ЦВК надійшли особисті заяви про звільнення від виконання обов'язків голів, заступників голів, секретарів та про дострокове складення повноважень членів окружних виборчих комісій.

Відтак Комісія внесла зміни до складу окружних виборчих комісій, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії від 13 серпня 2007 року N 99 "Про утворення окружних виборчих комісій територіальних виборчих округів з позачергових виборів народних депутатів України 30 вересня 2007 року".

Крім того, було зареєстровано офіційних спостерігачів на позачергових виборах народних депутатів України від таких країн, як Сполучені Штати Америки - 4 особи, Сполучене Королівство Великобританії і Північної Ірландії - 3 особи.

З 29 серпня до 5 вересня 2007 року до Центральної виборчої комісії надійшли подання низки міських голів та голів районних рад щодо реєстрації ініціативних груп всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, утворених на зборах громадян України.

Здійснивши правовий аналіз відповідних документів, Комісія встановила, що всі питання, які пропонується винести на всеукраїнський референдум за народною ініціативою, не можуть бути предметом такого референдуму, оскільки, зокрема, не сформульовані у вигляді законодавчих ініціатив, що є порушенням вимог Закону України "Про всеукраїнський та місцеві референдуми".

Із таких підстав Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації 21 ініціативної групи всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, утвореної на зборах громадян України. Документи про реєстрацію зазначеної кількості груп надійшли до Центральної виборчої комісії в період з 29 серпня до 5 вересня 2007 року.
По материалам пресс-релиза Центральной избирательной комиссии Украины.

Читайте також