Премьер высказывается за подписание соглашений о сотрудничестве между инвесторами и местными органами власти

10.09.2007, 16:36

Премьер-министр Украины Виктор Янукович высказывается за подписание соглашений о сотрудничестве между инвесторами и местными органами власти. (укр.)

Прем'єр-міністр Віктор Янукович виступає за підписання на регіональному рівні угод між інвесторами і місцевою владою, що включатимуть пункти щодо соціальної відповідальності бізнесу в регіоні і зобов'язання місцевих органів влади сприяти у вирішенні питань, які виникають у діяльності інвесторів. Про це глава уряду заявив під час зустрічі з провідними вітчизняними і зарубіжними інвесторами, а також представниками дипломатичного корпусу.

При цьому Віктор Янукович навів приклад співпраці місцевої влади Алчевська і інвестора - "Індустріального союзу Донбасу", який забезпечує реалізацію соціальних програм в місті.

"У той же час в Дніпродзержинську нічого цього немає, хоча інвестор той самий. Я розумію, що це недолік роботи місцевої влади, що немає угоди про співпрацю", - сказав прем'єр-міністр. Тому, за словами глави уряду, має діяти угода, яка повинна виконуватися з двох сторін: і з боку влади, і з боку інвесторів.

Під час зустрічі з інвесторами Віктор Янукович також наголосив: "Безумовно, ми будемо враховувати ваші пропозиції в урядовій політиці. Діяльність Уряду завжди буде спрямована на підвищення конкурентоспроможності нашої країни, на підтримку вітчизняного товаровиробника, на здійснення ефективної співпраці з інвесторами і нашими партнерами за кордоном".
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також