Коммерцбанк приобрел контрольный пакет акций банка "Форум"

19.09.2007, 11:46

17 сентября 2007 года акционеры банка "Форум" и "Коммерцбанка" подписали соглашение, в соотвествии с которым последний покупает 60% + 2 акция банка "Форум". (укр.)

Одним з пунктів угоди є опціон, за яким акціонери можуть додатково продати до 25% акцій, а Коммерцбанк має право придбати до 25% акцій додатково протягом 36 місяців з моменту підписання угоди. Укладена наразі угода передбачає отримання відповідних дозволів від державних установ.

Банк "Форум" є одним із найбільших українських банків протягом останніх кількох років і на сьогодні входить до 10 найбільших банків країни. Стратегія банку передбачає подальший розвиток з акцентом на роботі з малим та середнім бізнесом та збільшення філіальної мережі і посилення позицій у роботі із населенням.

Леонід Юрушев, який до підписання угоди володів найбільшою часткою у Банку, впевнений, що стратегічне партнерство з Коммерцбанком буде в значній мірі сприятливим для Банку і усього українського банківського сектору. "Я радий бачити Коммерцбанк в якості контролюючого акціонера банку "Форум" і очікую, що наше подальше партнерство покращить перспективи зростання Банку зокрема і усього банківського сектору в цілому".

Інвестиційний банк "UBS" виступав в якості фінансового радника банку "Форум" та його акціонерів. Компанія "Baker & МcKenzie" виступала в якості юридичного радника банку "Форум", його акціонерів та інвестиційного банку "UBS".

Після того, як 31 березня 2006 року банк поглинув компанію "Eurohypo", найбільшу європейську інституцію, що спеціалізується на фінансуванні сектору нерухомості, "Commerzbank Group" стає другим за розміром банком Німеччини і одним з найбільших банків Європи. Банк позиціонує себе як організацію, яка надає професійні фінансові послуги населенню та малому і середньому бізнесу, окрім того, він обслуговує чимало великих корпоративних клієнтов, до складу яких входять транснаціональні корпорації. Метою банку є досягнення лідерства в усіх цільових сегментах.

Коммерцбанк є провідним банком із сильними позиціями на ринках Німеччини, де він оперує мережею національного масштабу, що нараховує близько 800 філіалів. Банк має сильні позиції у корпоративному сегменті у країнах Західної, Центральної та Східної Європи. У США та країнах Азії Банк присутній у найбільших ділових центрах. і має відділення у більш ніж 40 країнах світу.
По материалам пресс-релиза АКБ "Форум".

Читайте також

Читайте также